Kutlama günü değil mücadele günüdür

Kutlama günü değil mücadele günüdür

Alevi Kültür Dernekleri Başkan Hüseyin Güney, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı basın açıklaması yayımladı. Güney, ?Bu günü sadece kadınlar değil, erkekler de birlikte omuz omuza kutlamalıdır. Zaten özünde kutlama günü değil mücadele günüdür. S

DAYANIŞMA VE MÜCADELE
Kadınlar gününün ne anlama geldiğini anlatan Alevi Kültür Dernekleri Başkan Hüseyin Güney, ?19. yüzyılda; kadın işçiler, sekiz saatlik işgünü, eşit işe eşit ücret ve örgütlenme hakkı talepleri için. 8 Mart 1857 tarihinde New York`taki dokuma işçisi kadınlar on iki saatlik iş gününü ve düşük ücretleri protesto için greve giderler, fabrikayı işgal edip polisle çatışırlar. 8 Mart 1908 yine ABD`de Manhattanlı iplik işçisi kadınların sekiz saatlik işgünü ve oy hakkı için yaptıkları direnişleri dayanışma sonucu,  1910 yılında Kopenhag`da Clara Zetkin`in önderliğinde toplanan İkinci Enternasyonal Kadınlar Konferansı`nda Clara Zetkin`in önerisiyle 8 Mart, ?Kadınların Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü" olarak ilan edildi. O tarihten bu yana 8 Mart dünyanın her yerinde kadınlar tarafından birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır. 1975 yılında 8 Mart Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Kadınlar Günü" olarak ilan edildi.? dedi.
 
BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK
?19. yüzyılda kadınlar sömürüye karşı direnirken eşit işe eşit ücret isterken bir takım bedeller ödediler o dönem için kazanımla da sonuçlandı. Ne işte eşitlik ne de ücret de eşitlik söz konusudur, cinsiyet ayrımı devam etmektedir ama şekil değiştirmiştir. Kadın cinsel meta olarak görülmeye başlanmış. 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününü kutlarken, Ülkemizde kadın cinayetlerinin arttığı, kadınların yaşam haklarının ellerinden alındığı, Baskının şiddetin Tacizin, ölümlerin artarak yaşandığı bir sistem sorununun gölgesinde girilmektedir. 8 Mart?ta kadınların Barış, özgürlük, eşitlik, Adalet ve savaşsız bir dünya istediklerini biliyoruz. Diğer insani talepleri ise; Devlet kadın katillerini korumamalı, Kadın bakım ve sığınma evleri, Kreş vb. yeterli miktarda yapmalı. En önemlisi de çocukları için ekmek, barış ve özgürlük talepleri var. Kadınlarımız açısında özgürlük, eşitliğe kavuşmak toplumun başı dik kişilikli çağdaş, üreten yaratan toplumun onurlu bir üyesidir.  Bu geriye götürülemez.?
 
AŞINA, İŞİNE, EŞİNE SAHİP OL
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ve mücadelelerini Kurumumuz destekliyor ve  
 Hacı Bektaşi Velinin! Güzel ve anlamlı tespiti ve öğüdünü hatırlamak yerinde olur. ?Kadınlarınızı okutunuz, onlar yarınların Analarıdır.? ?Erkek dişi sorulmaz muhabbetin dilinde? ?Aşına, İşine, Eşine sahip ol? Diyerek kadın erkek eşitliğini, kadına verilecek değeri, saygıyı, insanlığa anlatmaya, izlenecek yolu göstermiştir. Bu günü sadece kadınlar değil, erkekler de birlikte omuz omuza kutlamalıdır. Zaten özünde kutlama günü değil mücadele günüdür.  Selam olsun 8 Mart?ı Yaratanlara Yaşatanlara! Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü.  
  
                            


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ