?Kurtuluş Savaşında Atatürk´ün İstihbarat Faaliyetleri? satışa sunuldu

?Kurtuluş Savaşında Atatürk´ün İstihbarat Faaliyetleri? satışa sunuldu

HEMŞERİMİZ ÜMİT DOĞAN, DÖRDÜNCÜ KİTABIYLA OKURLARIYLA BULUŞTU

HEMŞERİMİZ ÜMİT DOĞAN, DÖRDÜNCÜ KİTABIYLA OKURLARIYLA BULUŞTU

?Kurtuluş Savaşında Atatürk´ün İstihbarat Faaliyetleri? satışa sunuldu

Mustafa Kemal´in Muhafızı Topal Osman, Türk Papa ve Atatürk´ü Öldürme Planları isimli kitapları her basımdan sonra yoğun bir taleple karşılaşıp defalarca baskısı yapılan hemşerimiz Ümit Doğan´ın son kitabı ?Kurtuluş Savaşında Atatürk´ün İstihbarat Faaliyetleri? Cuma günü satışa sunuldu.

TARİHTEN DERS ALINSAYDI, HİÇ TEKERRÜR EDER MİYDİ TARİH?

"Türk milleti, Birinci Dünya Savaşından yenilgiyle ayrılmanın getirdiği bütün olumsuzluklara rağmen, kurtuluş? mucizesini gerçekleştirmek adına yararlanabileceği iki önemli unsuru bünyesinde barındırıyordu. Bu unsurlardan ilki, Mustafa Kemal gibi vatanperver bir dehanın, ikincisi ise kapatılan Teşkilat-ı Mahsusa geleneğinden gelen tecrübeli asker ve istihbaratçıların varlığıydı? diyen Doğan, belgelere dayalı kitabın gizli kalmış birçok gerçeği gün yüzüne çıkaracağını belirtti.

TÜRK MİLLETİNİN KURTULUŞU İÇİN SAVAŞAN, KAHRAMAN İSTİHBARATÇILARIN ÖYKÜLERİ

Bu kitabın, Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk´ün emrinde, Türk Milletinin kurtuluşu için savaşan, kahraman istihbaratçıların öykülerini belgelerle anlattığını ifade eden Ümit Doğan, ?Bu kitapta İngiliz işgal komutanı General Harrington´un makam otomobilini kaçırıp Mustafa Kemal´e hediye eden milli ajanımız kimdi? Vahdettin´in damadı Mustafa Kemal´e hangi bilgiyi ulaştırmak istedi? Mustafa Kemal´in Saray´daki hanedan üyesi kadın ajanı kimdi? Mustafa Kemal kendisine yapılacak suikastları önceden nasıl öğreniyordu? Giresunlu Topal Osman Ağa´nın ajanlarının görevleri neydi? Damat Ferit´in konağına sızan milli ajanımız kimdi ve neyi amaçlıyordu? Yunan birliklerinin konuşlanmasını gösterir haritayı Mustafa Kemal´e kim ulaştırdı??

İNGİLİZ İSTİHBARAT ŞEFİ OLAN ERMENİ ASILLI MİLLİ AJANIMIZ KİMDİ?

?Görünürde İngiliz İstihbarat Şefi olup, gerçekte Mustafa Kemal´in hesabına çalışan Ermeni asıllı milli ajanımız kimdi? Kadın istihbaratçılarımızın çalışmaları Ermenilerin işgal güçleriyle işbirliğini nasıl ortaya çıkardı? Kuva-yı Milliyecilerin sığınağı ve Milli direnişin merkezi haline gelen tekke hangisiydi? Kuva-yı Milliyenin Hilafet Ordusu karşısındaki başarısının sırrı nedir? Hamza Grubu tüccar kılığına soktuğu subayları Anadolu´ya nasıl gönderdi? İşgal donanmasının telsiz haberleşmelerini nasıl dinledik? İngiliz Ajanı Nelson´un mektuplarındaki görünmez yazı nasıl deşifre edildi? Yunan karargâhına ABD´li gazeteci kimliğiyle sızan ajanımız kimdi? Ramazan topu bahanesiyle Anadolu´ya kaçırılan 7,5´luk Sahra Toplarının hikâyesi ve Büyük Taarruz? gibi soruların cevabını bulacağı beyan etti.

KİTAPTAN KESİTLER

?İstanbul´da, Osmanlı Harbiye Nezareti´nde eğitim Dairesi Kısım Şefliğinde görevli bir subaydım. Yine bir sabah evimden çıkıp Bostancı´nın görünüşte sakin yollarında beş on adım atmıştım ki, önümde bir dilenci belirdi. Elindeki fesini bana doğru uzatarak durdu ve sızlanan bir edayla Allah rızası için yardım istedi. Birden şaşırmıştım. Dilencinin elindeki fesin içinde bir zarf vardı ve zarfın üzerinde ?Erkan-ı Harp Binbaşısı Ekrem Bey´e zata mahsustur´ yazılıydı. Hemen kendimi toparladım derhal cebimden beş on kuruş yardım parası çıkarıp fesin içine koyarken dikkatle ve titizlikle zarfı alıp hiç belli etmeden cebime koydum ve dilencinin yanından ayrıldım.?

BÜYÜK KİTABEVLERİNİN YANI SIRA İNTERNET SİTELERİNDE SATIŞA SUNULDU

?Bu zarfla yoluma devam etmek tehlikeli olabilirdi. Bir şey unutmuş hal ve tavrı içinde derhal evime döndüm. Zarf, kırmızı mum ile kapatılmış ve üstüne resmi mühür vurulmuştu. Mümkün olduğu kadar heyecanımı muhafaza ederek zarfı açtım. İçinde, Mustafa Kemal´in Gizli Servisi´nde çalışacak olanların adları yazılıydı?? gibi oldukça heyecan verici konular içeren kitap, Doğan´ın diğer kitapları gibi Kripto Yayınlarından çıktı ve büyük kitabevlerinin yanı sıra Kitapyurdu, D&R, Idefix gibi internet sitelerinde de satışa sunuldu. Ayrıca Doğan, 29 Nisan Cumartesi Saat 13.00´te İzmir Kitap Fuarında okurlarıyla buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı