Kursiyerlere iş müjdesi

Kursiyerlere iş müjdesi

Yaygın Eğitim Projesi çerçevesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan iş makinesi kursuna katılan 9 kursiyer sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur?dan aldı.

YÜZDE 50 ARTIŞ OLDU
Düzenlenen sertifika töreninde kurslar hakkında bilgiler veren Halk Eğitim Müdürü Osman Kara, bu yıl 521 kur açıldığını bu kurslarda toplam 11 bin 283 kursiyerin katıldığını ifade etti. Kara ayrıca kurslara katılan kursiyerlerin 4352?sinin erkek 6931?inin ise kadın olduğunu, iş makinesi kursunda ise 54 saat teorik ve 20 saat uygulama dersinde başarılı olan 9 kişiye sertifika verileceğini ifade etti. Kara, ?Bu yıl hem kurslarda hem de kursiyer sayısında artış yaşandı. Geçtiğimiz yıla oranla yapılan projelerin ve başarılı olan kursiyerlerde yüzde 50 artış oldu? dedi.
İŞ GÜVENLİĞİ DE ÖNEMLİ
Yaygın Eğitim Projesi kapsamında yapılan kurslarda değişiklik yapıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü H. Ali Okur, yapılan değişikliklerin kursiyerlerin artmasına neden olduğunu söyledi. Artık Türkiye?de hem iş makinelerini hem de başka dallarda sertifikasız çalışma imkanı olmadığını dile getiren Okur, sadece bu sertifikaları almakla olmadığını iş güvenliğinin de sağlanması gerektiğini, söyledi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verilirken kursiyerler iş makinesi kullandılar.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti