Kurbanlıklar telef oldu

Kurbanlıklar telef oldu

Kırıkkale Karakeçili ilçesi Yeşilevler Mahallesinde bulunan bir mandırada elektrik akımı yüzünden üç kurbanlık büyük baş hayvan telef oldu. Edinilen bilgiye göre Seyfettin Güneş`e ait mandırada kurbanlık tosunları elektrik çarptı.

KARGA SEBEP OLDU

Seyfettin Güneş, Karakeçili ilçesine Yeşilevler Mahallesindeki mandırasında beslediği 2 kurbanlık tosununu telef olmuş, 1`ini de felç halde buldu. Güneş`in haber vermesi üzerine mandıraya gelen İlçe Tarım Müdürlüğü`nde görevli veteriner hekimler, tosunların, elektrik akımına kapıldığını tespit etti. Çevrede yapılan inceleme sonucu, tosunların, mandıra yakından geçen yüksek gerilim hattına konan bir karganın, sigortaları attırması sonucu akıma kapıldığı anlaşıldı.

 

ŞANS ESERİ KURTULUŞ

Mandıra sahibi Seyfettin Güneş, İl Tarım Müdürlüğü`nden gelen veteriner hekimlerin, hayvanlarının, elektrik akımını kapıldığı yönünde rapor verdiğini söyledi. Tosunlarının her birinin yaklaşık 4 bin lira değerinde olduğunu belirten Güneş, "Kırıkkale Tedaş yetkililerine durumu bildirerek, 2 hayvanımın ölümü ve birinin de felç geçirmesi nedeniyle uğradığım zararın karşılanmasını talep edeceğim. Ayrıca, özel kişilere ait arsa, bağ, bahçe gibi kullanılan araziler içerisindeki enerji nakil hatları ile direklerinin böylesine beklenmedik zararlar verebileceğini, bu nedenle, direklerin daha uzak ve güvenli yerlere kaldırılmasını isteyeceğim" diye konuştu. Güneş, mandırada meydana gelen olay sırasında kendisinin ve çobanın dışarıda olmaları nedeniyle akımdan şans eseri kurtulduklarını söyledi.

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama