Kurbanlık pazarı renklendi

Kurbanlık pazarı renklendi

Kırıkkale?de kurbanlık hayvan satışları Belediye tarafından Başpınar semtinde tahsis edilen Pazar yerinde sürüyor. Bayrama bir hafta kala satışlarda hızlandı. Satıcıları ile alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılırken renkli görüntüler yaşanıyor

SATIŞLAR HIZ KAZANDI

Kurban bayramına az bir zaman kala Başpınar semtindeki kurban pazarında satışlar hız kazandı yaklaşık 100 dönümlük alana yayılan hayvan pazarında yer kiralayan satıcılar kurbanlık satışlarına başladı. Satış için getirilen hayvanlar veteriner hekim tarafından sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra alana alınıyor. Merkeze bağlı ilçeler ile köylerin yanı sıra Kars, Van, Erzurum ve çevre illerden gelen kurban satışları hız kazandı. Satıcılar ile alıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılırken ilginç ve renkli görüntüler oluşuyor. Fiyatlar da ise geçtiğimiz yıla oranla artış olduğu gözleniyor.

 

PAZARLIKLAR KIYASIYA YAPILIYOR

Hayvan pazarlarında satıcılarla alıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yapılıyor. Alıcılar, fiyatların yüksekliğinden yakınırken, satıcılar ise maliyetlerin artmasına rağmen kurbanlık fiyatlarının geçen yıl ile aynı olduğunu söylüyor. Alıcılar fiyatların yüksekliğinden şikayet ederken, satıcılar, maliyetlerin iki katına çıktığını buna rağmen geçen yılın fiyatlarından kurbanlık sattıklarını belirtiyorlar. Hayvan pazarında fiyatlar, kurbanlıkların yaşına ve kilosuna göre değişiyor. 2 yaşındaki bir dana 4 ile 5 bin lira, Tosunlar 6 ile 8 bin lira, 2-3 yaşındaki danalar da 2,5-3 bin lira arasında, koyunlar 500-800 lira, koçlar ise bin ile bin 500 lira arasında satılıyor. Bu arada Pazar yerine açılan tezgâhlarda ise bıçak, nacak, kurban sicimi ve benzeri kurban kesiminde veya sonrasında kullanılacak eşyalarda satılıyor.

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ