?Kurbanlarımız kardeşlik için?

?Kurbanlarımız kardeşlik için?

İL MÜFTÜSÜ BEKİR GEREK VATANDAŞLARA DİYANETİN BAŞLATTIĞI KAMPANYAYA KATILMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDU

İL MÜFTÜSÜ BEKİR GEREK VATANDAŞLARA DİYANETİN BAŞLATTIĞI KAMPANYAYA KATILMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDU

?Kurbanlarımız kardeşlik için?

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek, vatandaşları Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle "Kurbanlarımız kardeşlik için" sloganıyla organize edilen vekâletle kurban kesme kampanyasına katılmaya davet etti.

KAMPANYAYA MUTLAKA KATILIN

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek Yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada vatandaşları Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle "Kurbanlarımız kardeşlik için" sloganıyla organize edilen vekâletle kurban kesme kampanyasına katılmaya davet etti. Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle her yıl gerçekleştirilen vekâletle kurban organizasyonda, kurban bağışı ücretlerinin yurt içi 690, yurt dışı için 500 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

KURBAN ETLERİ YOKSULLARA ULAŞIYOR

Diyanet tarafından vekâleten kesilen kurbanların etlerinin yurt içi ve yurt dışındaki muhtaçlara ulaştırıldığını dile getiren Gerek açıklamasında: "Muhtaçların ihtiyaçları karşılanıyor. Yurt dışında ise Afrika´da, Uzakdoğu Asya´da, Balkanlar´da, Kafkasya´da, Orta Asya´da, Rusya Federasyonu´nda, Filistin´de, Latin Amerika´da yoksullara dağıtılıyor, böylece milletimiz ile dünya Müslümanları arasında güçlü bir kardeşlik oluşuyor. Bu organizasyon, yurt dışında zaman zaman bazı insanların Müslüman olmasına da vesile oluyor. Kurbanlarımız kardeşlik için. Bundan dolayı Kırıkkaleli hemşerilerimizi Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı´nın müşterek gerçekleştirdiği vekâleten kurban organizasyonuna kurban kestirmeye davet ediyorum. Bu sayede kurbanın hikmetinin daha iyi yaşanacak." Şeklinde ifadelere yer verdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı