Kurban bereketi yıl boyu sürsün

Kurban bereketi yıl boyu sürsün

2006 yılından beri Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Türk Kızılay'ı, bu yılki kampanyasında hayırseverlere ‘Kurban bereketi yıl boyu sürsün' sloganıyla sesleniyor.

KURBAN DÖNEMİNDE DEĞİL, YIL BOYU ETE KAVUŞACAK

Türk Kızılay’ının artık geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasının 2013 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak.

KURBAN’DA KIZILAY MODELİ

Türk Kızılay’ının “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu’nun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılay’ı şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, “Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay’ı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban döneminde değil, yıl boyu ete kavuşacak” dedi.

168 ÇAĞRI MERKEZİNDEN 7/24 BAĞIŞ

Türk Kızılay’ı ile iyilik sınır tanımayacağını ifade eden Kaplanhan, “Hayırseverler, yurtiçi 1 hisse kurban vekâlet bedeli olarak 575 TL öderken, yurtdışı kurban vekâlet bedeli için de 300 TL ödenecek. Kurban bağışında bulunmak isteyenlere 168 çağrı merkezi de hizmet verecek. Kurban döneminin ardından Türk Kızılay’ı, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek” şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü