Kurban Bayramında kalbe dikkat

Kurban Bayramında kalbe dikkat

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haksun Ebinç, "Kalp sağlığı açısından Kurban Bayramında et tüketimi azaltılarak, menüye sebze ve meyveler ilave edilmeli, norm

NORMAL DİYET

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haksun Ebinç, ?Kalp sağlığı açısından Kurban Bayramında et tüketimi azaltılarak, menüye sebze ve meyveler ilave edilmeli, normal diyet ise bozulmamalıdır? dedi. Kalp hastalıklarının her zaman ve her yaşta görülebileceğini dile getiren Ebinç, kalp sağlığı açısından Kurban Bayramında et tüketiminin azaltılarak, menüye sebze ve meyvelerin ilave edilmesi gerektiğini, ayrıca hastaların normal günlerde uyguladıkları diyetlerini de kesinlikle bozmamaları gerektiğini söyledi.

 

KALP VE DAMAR SİSTEMİ

Kalp damar hastalıklarının ciddiye alınması gereken hastalıklar olduğunu belirten Doç. Dr. Ebinç, şunları kaydetti: ?Kalp damar hastalıkları her yaşta ve her zaman özellikle de 40 yaşın üstündeki bireylerde ortaya çıkabilen hastalıklardır. Kalp ve damar sistemi rahatsızlıkları olan hastaların bayramda mümkün mertebe et tüketimi azaltılmalı etin yanına değişik salatalar, yeşil yapraklı gıdalar ve meyveler ilave edilerek menü sebze ve meyve yönünden zenginleştirilmelidir? Bayramda gidilen misafirliklerde diyetlere uyulmadığını vurgulayan Dr. Ebinç, "Bu nedenle hastaların daha az yağlı yiyecekler ile tuz oranının düşük olduğu yiyecekler tercih edilmeli, yine kalorisi fazla olan gıdaların da yükünün azaltılması yoluna gidilmelidir. Kalp damar hastalıkları çok uzun zamanda oluşan hatta doğuştan gelebilen hastalıklardır. Kalp hastalıkları bazen kurban bayramına denk gelebilir. Fakat kurban bayramındaki et tüketimine bağlı ani bir değişiklik olmaz? diye konuştu.

 

KALP SAĞLIĞI YÖNÜNDEN TEMPOLU YÜRÜYÜŞLER YAPIN

Doç. Dr. Ebinç, kalp sağlığı açısından bayramda ve diğer zamanlarda hastalara önerilerinin, yemek yedikten birkaç saat sonra ya da aç karnına tempolu bir şekilde 20 dakikadan başlayıp 1 saate kadar uzayabilen yürüyüşler yapmaları gerektiği belirtti. Ebinç, "Bu yürüyüşler yapıldığı takdirde başka sporlara gerek yok. Bayram süresinde de hastalarımızın özel bir sportif faaliyetinde bulunmalarına gerek yok. Hastalarımız için en sağlıklı olanı yürüyüş yapmalarıdır" şeklinde konuştu.

 

 



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!