?Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram?

?Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram?

TÜRK KIZILAYI´NA YAPILAN KURBAN BAĞIŞLARI KAVURMA KONSERVELERLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

TÜRK KIZILAYI´NA YAPILAN KURBAN BAĞIŞLARI KAVURMA KONSERVELERLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

?Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram?

Türk Kızılayı Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren kurban bağışı almaya başladıklarını bildirdi. Başkan Kaplanhan, daha çok ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için daha çok bağışçıya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

2005 YILINDA BAŞLADI

Kızılay Genel Merkezi tarafından ?Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram? isimli kampanya ile 1 Eylül´den itibaren kurban bağışı almaya başladıklarını belirten Başkan Kaplanhan, 2005 yılında başlatmış oldukları kurban modelini bu yılda hayata geçireceklerini söyledi.

KAPLANHAN´DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

2005 yılında Kızılay´ın, Et ve Süt Kurumu ile sözleşme imzaladığını belirten Kaplanhan, ?Bu sözleşme gereği olarak da bizlerin toplamış olduğu bağışlar, Et ve Süt Kurumu bünyesinde kesiliyor. Şubeler olarak biz kurban bağış ücretlerini aldıktan sonra genel merkezimizin banka hesap numarasına yatırıyoruz. Daha sonra genel merkezimiz, bölgelere ayrılmış olan Et ve Süt Kurumlarına kesilecek kurban âdetini bildiriyor. Kurban Bayramı´nın 1. gününden itibaren ise bu kurbanlar kesilmeye başlıyor? dedi.

BAĞIŞ YAPANLARIN ENDİŞESİ OLMASIN

Kesimler sırasında noter, veteriner hekim, din görevlisi ve Kızılay tarafından görevlendirilmiş kişi yada kişilerin kesim anında hazır bulunduğunu ifade eden Kaplanhan, ?Kurban kesimleri dini şartlara uygun ve hijyenik ortamlarda yapılıyor. Bağış yapan ya da yapacakların hiç bir endişesi olmasın? ifadelerini kullandı.

?KAVURMA KONSERVE YAPIYORUZ?

Kesimden sonra kurban etlerini kavurma yaptıklarını belirten Başkan Kaplanhan, ?Kavurma yapılan etler daha sonra konserve haline getirilerek, Birer kiloluk kıyma ya da kuşbaşı olarak paketlenerek soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Sonrasında, bu konserveler yılın 12 ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere şubelere gönderiliyor. Etlerin 1 gramı dahi ziyan edilmiyor? şeklinde konuştu.

KIZILAY İNSANLIK DRAMININ YAŞANDIĞI HER YERE ULAŞIYOR

Bağışlanan kurban etlerinden yapılan kavurma konserveleri yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine de gönderdiklerini belirten Kaplanhan, ?İnsanlık dramının yaşandığı her yere Kızılay yardım ulaştırıyor. Bağışçılarımız ne kadar çok olursa, bizlerinde yapacağı bağışlar o kadar geniş olur? dedi.

YURT İÇİ 690 TL, YURT DIŞI 435 TL

Kampanya hakkında bilgi veren Başkan Kaplanhan, ?Kurban vekaletinin bu yıl yurt içi 690 TL, yurt dışı 435 TL olarak belirlendi. Ayrıca 168 çağrı merkezimizi ya da Kızılay´ın resmi internet sitesinden kredi kartı ile bağış yapan hayırseverler isterlerse bu parayı 4 taksit ile ödeyebilirler. Ayrıca bağışçılarımız şubelerimize başvurarak da kurban bağışında bulunabilirler? şeklinde konuştu.

BAĞIŞÇILARIN GÖZÜ ARKADA KALMASIN

Hayırseverleri kurban bağında bulunmaya davet eden Cengiz Kaplanhan, ?Hiç bir bağışçımızın gözü arkada kalmasın. Kurbanlar kesildikten sonra, bağış yapan kişileri SMS ile bilgilendiriyoruz. Ayrıca bağışçılara kurban kesimine ait CD, teşekkür belgesi ve kurban etinden yapılan 1 kiloluk 1´er kutu kavurma konserve gönderiyoruz? ifadelerini kullandı.

NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ?

Türk Kızılayı internet sayfası üzerinden ?Vekâleten Kurban? menülerini kullanarak elektronik işlemle, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, Tüm bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış hesaplarına,  Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no´lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından, Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden yapabilirsiniz. (Şube adreslerine internet sayfasından ulaşabilirsiniz).

BAĞIŞ TAKİBİ

Bağışlarınızın takibini, web sitemizin bağış sekmesinde yer alan ?Bağış Takibi? bölümüne, T.C. kimlik numaranızı veya bağışçı kodunuzu girerek yapabilirsiniz. Bağışlarla ilgili daha fazla bilgi almak için 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattını arayabilirsiniz.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü