Kur'an'ı anlamak, Peygamberimizi anlamaktır

Kur

KUTLU DOĞUM KUTLAMALARINA DEVAM EDİLİYOR

Kur'an'ı anlamak, Peygamberimizi anlamaktır

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programda konuşan Vaiz Osman Kurgun, Peygamberimizi anlamanın yolunun Kur'an'ı anlamaktan geçtiğine vurgu yaparak, Kur'an demek Peygamberimiz demektir” dedi.

PEYGAMBER AHLAKI

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen program huşu içerisinde dinlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve ilahileriyle dinleyicileri mest eden İmam Mehmet Yalçın'ın ardından kürsüye çıkan Vaiz Osman Kurgun özellikle Peygamber Ahlakı konusuna değindi.

PEYGAMBERİMİZİN DOĞUMU

Kutlu Doğum Haftasının anlamına da değinen Kurgun, Nasıl ki 14 asır önce geldi Efendimiz, parçalanmış bütün yürekleri birleştirdi. Onun Veladetinin, Nisan yağmuru gibi 14 asır önce nasıl ki, insanlığı karanlıklardan kurtardı. Onun Kutlu Doğumunun sene-i devriyesinin de birliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını niyaz ediyorum. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz (SAV) 20 Nisan 571 tarihinde dünyayı şereflendirmiştir. Peygamberimizin doğumunu içine alan haftayı 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası olarak kutlamaktayız” dedi.

KUR'AN'A GÖRE PEYGAMBERİMİZ

Cenab-ı Allah'ın Peygamberi Efendimizi bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı, bir davetçi olarak tanıttığını belirten Kurgun, Ey Peygamber! Biz seni hakikaten bir şahit, bir müjdeleyici ve bir uyarıcı Allah`ın izniyle, bir davetçi ve nur saçan bir kandil olarak gönderdik.” (Ahzap:45,46)  vasıfları bildirilen Peygamberimizi her yıl kutladığımız Kutlu Doğum Haftasında anmaktayız” diye konuştu.

BİRBİRİMİZİN KARDEŞİYİZ

Biz, birbirimizin kardeşiyiz. Rabbimiz bir, dinimiz bir, kitabımız bir, kıblemiz bir, vatanımız bir, bayrağımız bir, aynı safta omuz omuza duruyoruz, camimiz bir. Bütün bu birlikteliklere sahip olan bizleri bölmek, aramıza fitne tohumları sokmaya çalışmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz” diyen Kurgun, konuşmasının sonunda Rabbim aramızda bulunan kardeşliği daha ileri götürmeyi, birbirimize merhamet duyguları beslemeyi, birbirimizin ihtiyaçlarını gidermeyi, sıkıntılarımıza çare olmayı nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” şeklinde dua etti.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı