Kur´an-ı Kerim okuyun, o zaman Peygamberin hayatını bulursunuz

Kur´an-ı Kerim okuyun, o zaman Peygamberin hayatını bulursunuz

Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ?Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı? temalı program düzenlendi. Törene konuşmacı olarak katılan Prf. Dr. Nihat Hatipoğlu ?Kur´an-ı Kerimi okuyun ve ders alın, o za

HZ. PEYGAMBER VE BİRLİKTE YAŞAMA AHLAKI

İki Cihan Güneşi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimizin dünyayı şereflendirmelerinin 1445. sene-i devriyesi kutlamaları devam ediyor. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ?Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı? temalı program düzenlendi. Başpınar Spor Salonunda düzenlenen programa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, TSO yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

O..HİÇBİR ŞEYLE MUKAYESE EDİLEMEZ
Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı temalı program sonrasında konuşmacı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu´na Fidan Dikim Sertifikası veren TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök yaptığı kısa teşekkür konuşmasında, tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutladı. Programda emeği geçenleri tebrik eden Başkan Gök ?Hz.Peygamberimizin ümmeti olmak bizler için büyük bir şeref payesi, yeri hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek manevi haz ve lezzet kaynağıdır. Sevgililer sevgilisi efendimizin yolundan gitmek, şefaatiyle müşerref olmak elbette nefis bir duygu, muazzam bir ayrıcalıktır. Herkesin kutlu doğum haftası mübarek olsun? diye konuştu.

ONU EKSİKSİZ ANLAMAK GEREKİR
Program, İstanbul Fatih Camii imamı, Hafız Bünyamin Topçuoğlu´nun Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Topçuoğlu sesi ile katılımcıların kulaklarının pasını aldı. Fatih Yardım´ın seslendirdiği ilahilerle devam eden programda Hadis profesörü, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sahneye çıkarak Kırıkkalelilere hitap etti. Hatipoğlu, konuşmasında, ?Hz. Peygamberi tam anlamıyla ve eksiksiz bir şekilde anlamak gerekir. Sizlerin buraya gelmesinin nedeni Peygamberimize olan sevgiden, aşktan, özlemden ileri gelir. Yüce Allah, Kutlu Doğumumuzu hayırlara vesile eylesin. Nisan ayında insanlar Peygamber efendimizi anlamak için meydanlara koşuyor. Eskiden de Mevlit Kandillerini idrak ediyordum ama Nisan ayının Kutlu Doğum ilan edilmesi farklı bir şey. Peygamberimiz Rebiülevvel ayı yani 20 Nisan´da dünyayı şereflendirmiş. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Nisan ayının kutlu doğum haftası olmasını ilan etti. Bu büyük bir nimet, çünkü biz bu ayda Peygamber efendimizi büyük kalabalıklara anlatabilme şansını yakalıyoruz. Bizim amacımız Hz.Peygamber aşkını gençlerimize nakış nakış işlemek. Bizler gelip geçiciyiz, gelecek gençlerimizin? ifadesini kullandı.

PEYGAMBERMİZ KİMSEYE ÇİRKİN SÖZ ETMEDİ
Fransız şair Lamartine´nin ?Hz. Muhammed; filozof, hatip, kanun koyucu, savaşçı, fikirler fatihi, akli esaslara dayalı bir inancın temsilcisi. İşte Hz. Muhammed budur. İnsanların büyüklüğünü ne ile ölçerlerse ölçsünler, dünyada hiçbir insan Hz. Muhammed´den daha büyük olamamıştır. Her çağın adamı Hz.Muhammed ? şeklindeki düşüncelerini aktaran Hatipoğlu ? Hz.Peygamberde kimse hakkında çirkin söz yok, her zaman elini tutanın elini tutan tam bir gönül adamıydı. Allah onu en güzel şekilde tanımamızı hepimize nasip eylesin. Dünya öyle bir yer ki, örneğin siz bir misafirliğe gittiğinizde size bir oda veriliyor ve kuralları belirtiliyor. Dünya´da da bize kuralları koyan Kur´an-ı Kerim dir? sözlerine yer verdi.

İSLAM´DAN ÖNCEDE İÇKİ İÇMEDİ, PUTLARA TAPMADI
Hatipoğlu ?Çocuklarımızı kötülüklerden sakınmamız lazım. Hz.Peygamberimiz çocukları önemserdi. Onlarla yakından ilgilenir, yol gösterirdi. Çocuklarda Hz.Peygamberimizi görünce yüzleri gülerdi. Peygamberimiz İslam dan önce de içki içmedi, putlara hiç tapmadı, eğlenceye hiç gitmedi. İşte gençlerimizin Hz.Peygamberimizden alacağı çok örnekler var. Kur´an-ı Kerimi okuyun ve ders alın, o zaman Hz.Peygamberimizin hayatını bulursunuz. Sizleri cennete taşıyan dünyevi şeyler değildir, sadece imandır. Elini, dilini, kalbini kollayacaksın. Bir gün Hz.Ebubekir, Hz.Muhammed ile otururken, birisi Hz. Ebubekir´e kötü sözler sarf eder. Hz.Ebubekir bir susar, iki susar dayanamaz ve cevap verir. O anda Hz.Muhammed orayı terk eder. Arkasından Hz.Ebubekir´de gider. Hz.Ebubekir, peygamberimize neden terk ettiğini sorar. Hz.Muhammed ?Ey Ebubekir, Yüce Allah o adam çirkin laf söylerken gökten bir melek indirdi. Melek o adama seni savunuyordu. Sen başladın melek göğe yükseldi, şeytan geldi. Bende orayı terk ettim? dedi. İşte şeytanın bir gayesi var, o da insanı yoldan çıkartmak. Şeytan ile meleğin kavgası var. Meleği rehber alırsan Salih insan olursun?

KUR´AN-I KERİM VE HADİSLERİ ÖRNEK ALALIM
Bahtiyar insan kimsenin kalbini kırmamış insandır. Sen öldün cenazen çelenklerle dolmuş kıymeti ne? Bunlar sorulmayacak. Sağ omzundaki melek iyi şeyleri, sol omzundaki melekte kötü şeyleri yazıyor. Defterin açılacak, organlarınız dile gelecek. Şunu aklınızdan çıkarmayın hiçbir şeyi küçük görmeyin, hiçbir iyiliği de büyük görmeyin. Kur´an-ı Kerim ve Hadisleri örnek alalım ve hayatımızı öyle yaşayalım. Peygamberimiz 23 sene peygamberlik etti. Bu 23 yıl 8 bin gün eder. Günde bir hadis sarf etmiş olsa 8 bin hadis eder, bizim elimizde 5 bin hadis var. Sahih olan hadisler ile sahih olmayan hadisleri bir birinden ayırmalıyız. Bu geceleri boş geçirmeyelim, ebedi hayata giderken siz kendinizden razı, Allah sizden razı olsun. Ehli sünnet demek Aleviliğe karşı demek değildir. Kur´an ve sünnete bağlı, 4 halifeyi esas alan, ehlibeyte saygılı olan, mezhep imamlarını dışlamayan orta yol, kısacası bizim tarif ettiğimiz yol. Eğer siz dini bilginizi bu kaynaktan alırsanız problem yok. Yüce Allah bizleri peygamberimizin yolundan ayırmasın? dedi. Hatipoğlu sohbetini yaptığı dua ile tamamladı.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı