Kur´an bülbülleri yarışıyor

Kur´an bülbülleri yarışıyor

KIRIKKALE 332 PUAN ALDI

Kur´an bülbülleri yarışıyor

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan ?Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması?, dördüncü gününde ekran başındakileri mest etti. Kırıkkale´de müezzin olan görevli Faruk Şimşek, yarışmada 5 kişiden ikinci oldu.

ALLAH´IN KELAMINI SESLENDİRMEK

Jüri üyelerinden 258, seyirciden 81 olmak üzere toplamda 339 puan ile kazanan Abdullah Altun´un amacını iyi bir Kur´an okuyucusu olarak Türkiye ve dünyanın her yerinde Kur´an-ı Kerim´i Allah´ın kelamını seslendirmek, olarak tanımladı.

KIRIKKALE 332 PUAN ALDI

?Haftanın Finali?nde yarışacak Abdullah Altun, hafta finaline Şehzadebaşı Müezzini Temel Erbay ile hazırlanacak. Aslen Yozgatlı olan ve Kırıkkale´de beş yıldır müezzinlik görevi yapan Faruk Şimşek, Mu´min Suresi´nin 7-9´uncu ayetlerini okudu. Jüriden 245, seyirciden 87 puan alan Bostancı, toplamda ulaştığı 332 puan ile günün ikincisi oldu.

MUTAFFİFİN SURESİ´NİN 22-28´İNCİ AYETLERİ

Halil Necipoğlu´nun isteği üzerine ?Canım Kurban Olsun Senin Yoluna? ilahisini birlikte söylediler. Aslen Azerbaycanlı olan, şu anda Konya´da yüksek lisans eğitimini sürdüren Kerem Alicanov, Bakü İslam Üniversitesi´nden mezun. Mutaffifin Suresi´nin 22-28´inci ayetlerini okuyan Kerem Alicanov, jüriden 231 puan, seyirciden 84 puan aldı.

ÖNEMLİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

?Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması?nın jürisi alanında seçkin isimlerden oluşuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin´in yer aldığı jürinin yanında, stüdyodaki seyircilerin oyları da günün birincisini belirliyor.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı