KURALLARDA HAYAT VARDIR

KURALLARDA HAYAT VARDIR

Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, Kırıkkale?de de çeşitli etkinliklere kutlanıyor. Kültür Merkezindeki programda konuşan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Türkiye?de ki kazaların maddi anlamda büyük zararlar açtığını belirterek, ?Kurallarda ha

CUMHURİYET MEYDANINA STANT KURULDU
İl Kültür Merkezi?nde Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeni ile program düzenlendi. İlköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ve yılın sürücüsüne ödülleri protokol tarafından verildi.  Daha sonra sahneye çıkan minikler ?Ülkemin ve Ailemin Trafik Polisiyim? kampanyası dâhilinde Atatürk İlköğretim öğrencilerine kartları verildi. Dereceye girenlerin şiir ve kompozisyonlarını seslendirmelerinin akabinde, protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı?na kurulan stantları gezdi. Düzenlen törene Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış ve çok sayıda polis katıldı.
 
KAMUOYUNUN BİLGİLENDİRİLMESİ AMAÇLANIYOR
Programda konuşma yapan Emniyet Müdürü Kadri Kartal, ?Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de trafik güvenliğini sağlamak amacıyla, Mayıs ayının ilk haftası Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta içinde 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunun kendilerine görev verdiği kurum ve kuruluşların katkılarıyla çeşitli etkinliklerin yapılması kamuoyunun dikkatinin çekilmesi planlanmıştır. Bu nedenle; 03-09 Mayıs 2011 tarihleri arasında ilimizde kutlanan Trafik Haftasının açılış törenine teşriflerinizden dolayı şahsım ve trafik hizmetlerinde görev alan personelim adına teşekkür ediyorum? dedi.
 
ULAŞIM EKONOMİK KALKINMADA ÖNEMLİ UNSUR
Müdür Kartal konuşmasının devamında şunları kaydetti; ?Ulaşım ülkemizin ekonomik kalkınmasında en önemli unsurlardan biridir. İnsanların günlük yaşamlarında zorunlu bir ihtiyaç haline gelen motorlu araçların, kurallara uygun olarak kullanması, kişi, toplum ve ülke çıkarlarım olumlu olarak etkiler. Ancak kuralları olmayan veya var olan kurallara riayet edilmeyen trafik ortamında, trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazalar can ve mal kaybına neden olmakta; insan, çevre ve ekonomiye önemli oranda zarar vermektedir. Trafik kazaları kazazede ve yakınları üzerinde bırakacağı etkiler hiçbir değerle ölçülemeyecek kadar büyüktür. Bunun yanında kazalar ekonomik olarak birçok olumsuzlukları beraberinde getirmektedir? diye konuştu.

 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ