Kurallara uymayanlara ceza yağdı

Kurallara uymayanlara ceza yağdı

TEDBİRLERE UYMAK GEREK...

Kurallara uymayanlara ceza yağdı

Kırıkkale'de, Koronavirüs tedbirlerine rağmen kural tanımayan ve insan sağlığını hiçe sayan 185 kişiye idari para cezası uygulandı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerle boş kalan ve araç trafiğine kapatılan Zafer Caddesinin, eski günleri aratmayacak şekilde yoğunlaşması ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar vakitlerinin çoğunu dışarıda geçirmeye başlaması, yetkilileri hareke geçirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde vatandaşlara ekip araçlarından anons yaparak, evde kalmaları yönünde uyarılarda bulundu. Cadde üzerinde gezen devriye ekipleri, vatandaşların sosyal mesafeyi korumalarını istedi.

Cadde üzerinde tek tek kimlik kontrolü yapan polis, 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı olan vatandaşlara tutanak tuttu. Kırıkkale Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlarlar doğrultusunda Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince de insan yoğunluğunun olduğu noktalarda maske dağıtımı yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Kolluk kuvvetleri tarafından tedbir ve yasakların uygulanmasına yönelik olarak ilimiz merkezinde 9 Mayıs günü 65 yaş üstü 26 kişiye, 20 yaş altı 37 kişiye, park bahçe ve mesire alanı yasağı 19 kişiye ve sosyal mesafe kuralına uymayan 103 kişiye toplamda bir günde toplam 185 şahsa idari yaptırım tutanağı tanzim edildi. Vatandaşlarımızın Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere uyması toplum sağlığı açısından önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, şehirlerarası seyahat yasağına uymayan 14 kişiye de idari işlem yapıldı. Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kente giriş yapılabilen tali yollar üzerinde uygulama başlattı. Koronavirüs Tali Yol uygulamasında kente Ankara'dan izinsiz geldikleri tespit edilen 20 yaş altı ve 65 yaş üstü 6 kişinin yanı sıra izin belgesiz şehirlerarası yolculuk yapan 8 kişi olmak üzere toplamda 14 şahsa idari işlem yapıldı. Kurallara uymanın toplum sağlığı açısından önemli olduğunu belirten ekipler, çalışmaların devam edeceğini bildirdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ