Kuraklıktan etkilenmeyen bitki çiftçilerin hizmetine sunuldu

Kuraklıktan etkilenmeyen bitki çiftçilerin hizmetine sunuldu

Kırıkkale'nin Çelebi İlçe'nde ilin ekolojik şartlarına uygun ve yem bitkisi olan sorgum sudanotu demonstrasyonu kuruldu. Demonstrasyon sahasını tarım danışmanları Recep Bulut, Melike Fusun Özcan ile birlikte gezen Çelebi İlçe Tarım Müdürü Abdulkadir Algül

YENİ BİTKİLERE YÖNELİN

Kırıkkale’de 81 bin 500 büyükbaş, 105 bin küçükbaş hayvan yaşamasına karşın yem bitkisi ekili alanının bulunmadığını açıklayan Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, “Meteorolojik verilere göre İlimize yıllık ortalama 377 mm yağış düşmektedir. İlimizde halk sulamasıyla birlikte sulanan alanlar toplam ekilebilir alanların ancak yüzde 10’na tekabül etmektedir. Bu durumda da yetiştiricilerimizin bölgemizin kurak şartlarına uygun yem bitkilerini yetiştiricilikte tercih etmeleri gerekmektedir. Bunun için en uygun yem bitkisi sorgum sudanotudur.”

KURUMASI ZOR OLAN BİR BİTKİ

“Dünyada çok geniş alanlarda ekilişi yapılan bu yem bitkisi, enerji bitkisi ve aynı zamanda danelerinden de insan gıdası olarak da yaralanılmaktadır.” dedi. Sorgum sudanotu Ekimden 50–55 gün sonra biçime geldiğini açıklayan Kırbaş, “Biçim zamanı geciktikçe otun besin maddesi miktarında ve sindirilebilmesi azalmaktadır. En uygun biçim zamanı salkımların kın içerisinden çıkmaya başladığı dönemdir. Sorgum-sudan otunun sapları kalın olduğundan kuruması zordur. Sapın kuruması beklendiğinde yapraklar kötü bir şekilde kuruyacağından otun kalitesi düşer.”diye konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı