Kuraklık endişesi giderek artıyor

Kuraklık endişesi giderek artıyor

TİCARET BORSASI BAŞKANI HARUN SÜMER GİDİŞATIN HİÇ DE İYİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

TİCARET BORSASI BAŞKANI HARUN SÜMER GİDİŞATIN HİÇ DE İYİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Kuraklık endişesi giderek artıyor

Şubat ayı ortasında hava sıcaklıklarının düşmemesi ve beklenen yağışın olmaması çiftçileri endişelendiriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Kırıkkale´nin Şubat ayında halen kar ve yağmur görmemesi, bahardan kalma havaların devam etmesi, en fazla çiftçiyi endişelendirdiğini söyledi.

KIRIKKALELİ ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ

Kış mevsimi denince akla gelen ilk şehirlerden biri olan Kırıkkale´nin Şubat ayında halen kar ve yağmur görmemesi, bahardan kalma havaların devam etmesi, en fazla çiftçiyi endişelendirdi. Geceleri havaların soğumasının ardından buğdayı don tehlikesiyle karşı karşıya kalan çiftçinin kar ve yağmur beklentisi son günlerde iyiden iyiye artmaya başladı. Kış mevsimi olmasına rağmen havaların sıcak geçmesi vatandaşı şaşırtıyor.

KAR YAĞIŞI OLMAZSA OLMAZ

Geçtiğimiz yıllarda Şubat ayına girilirken gece sıfırın altında 5-10 derece dondurucu soğukları yaşayan ve yağışlarla endişe yaşamayan Kırıkkaleliler, neredeyse kışı  unuttu. İşte bu durum en fazla çiftçiyi korkutuyor. Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, buğday ekili alanların don olaylarına karşı zarar görmemesi için çiftçinin dört gözle kar ve yağmur yağışını beklediklerini belirtti.

DON TEHLİKESİ BİZİ KORKUTUYOR

Çiftçilerin buğday tarlalarına tohumları Eylül ayının başından itibaren ektiklerini belirten Başkan Sümer, havaların güzel gitmesiyle çimlenmeyle birlikte toprağın her zamankinden daha fazla suya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bir örgü görevi yapan kar yağışının buğday eken bütün çiftçilere derin bir nefes aldıracağını hatırlatan Sümer, ?Karın yağmaması durumunda kökleri ıslak olan buğday donma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Donan üründe de verim almak söz konusu değildir. Temennimiz iyi bir karın yağmasıdır. Çiftçiler dört gözle kar ve yağmur yağışını bekliyor. İyi yağan kar hem bir örtü görevini yapacak hem de yeraltı sularının çoğalmasına neden olacaktır. Karla birlikte ürünlerde oluşabilecek hastalıklar yok olur? dedi.

KURAKLIK KORKUSU BAŞLADI

Son olarak Başkan Harun Sümer, ?Gündüz sıcaklıklarının 12 dereceyi bulduğu şehirde durum normal gibi gözükse de çiftçi aynı düşüncelere sahip değil. Son yıllarda küresel ısınma nedeniyle yaşanılan artışların sıkıntısını çeken ve yaşanılan kuraklık nedeniyle beklediği verimi alamayan çiftçi, her ne kadar kış bitmemiş olsa da erken bir korku yaşamaya başladı? dedi.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü