Kupaya ilk turda veda

Kupaya ilk turda veda

NEDİR BU TAKIMIN HAKEMLERDEN ÇEKTİĞİ?

Kupaya ilk turda veda

Ziraat Türkiye Kupası ön eleme turunda Yeni Amasyaspor´u ağırlayan Türk Metal Kırıkkalespor 56 dakika boyunca 1 kişi eksik oynadığı müsabakanın sonunda sahadan 2-1 yenik ayrılarak kupaya veda etti.

ETKİLİ BAŞLADIK

Fikret Karabudak Stadı´nda oynanan müsabakaya iki takımın oyuncuları dev Türk bayrağı ile çıktı. Bu sırada tribünlerden, ?Şehitler ölmez vatan bölünmez? sesleri yükseldi.  Yoğun taraftar desteği ile müsabakanın ilk dakikalarında rakip sahada etkili başlayan Türk Metal Kırıkkalespor, kanatlardan rakip ceza alanına girmeye çalışsa da rakip defansın başarılı hamleleri ile net pozisyon yakalayamadı. Orta sahada topa daha fazla sahip olan ve kanat organizasyonları ile etkili olmaya çalışan Türk Metal Kırıkkalespor´un bu üstünlüğü rakibi faul yapmaya zorladı. Yeşil beyazlı ekip oyuncusu Emre maçın henüz 9´uncu dakikasında yaptığı faul neticesinde sarı kartla cezalandırıldı.

ORTA SAHADA HAKİMİYETİ KAYBETTİ

İlk yarının ortalarında ise oyunun hakimiyeti konuk ekibe geçti. Orta sahada ayağa pasla topa hakim olan yeşil beyazlı ekip özellikle sağ kanattan etkili ataklar gerçekleştirmeye başladı. Yine bir Yeni Amasyaspor atağında rakibine faul yapan Türk Metal Kırıkkalesporlu Sabri sarı kartla cezalandırıldı (Dk. 34).

MAÇIN KIRILMA ANI

Bu atağın 1 dakika sonrasında orta sahada kaptığı topu kontra atağa çeviren yeşil beyazlılarda defansın arkasına sarkan Şakir, kaleci ile karşı karşıya kaldığı atakta Sabri´nin faulüyle yere düşürüldü. Pozisyonu bariz gol şansı olarak değerlendiren ve penaltı noktasını gösteren maçın hakemi Sabri´yi direk kırmızı kartla cezalandırdı. Penaltıyı gole çeviren Şakir, takımını 1-0 öne geçirdi (Dk. 35).

DEFANSA ÇEKİLDİ

1 kişi eksik oynamanın ve 1-0 geriye düşmenin etkisi ile oyunun hâkimiyetini iyiden iyiye kaybeden Türk Metal Kırıkkalespor rakibin farkı artırmak için geliştirdiği ataklar nedeniyle defansa çekildi. Bu dakikalarda orta sahada top çeviren konuk ekip ara toplarıyla ceza alanına cepheden girmeye çalıştı.

2´NCİ GOL SON DAKİKADA GELDİ

İlk yarının bu skorla tamamlanması beklenirken 1´inci duraklama dakikasında yine defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Şakir skoru 2-0´a getirdi. Maçın ilk yarısı konuk ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona ererken, soyunma odasına giden maçın hakemine yoğun tepki gösterildi.

İKİNCİ YARIYA KONTROLLÜ BAŞLADILAR

Maçın ikinci yarısına iki ekip te kontrollü başladı. 2-0 üstün ve 1 kişi fazla oynamanın rahatlığı ile oyunun hâkimiyetini eline alan konuk ekip yine defansın arkasına attığı paslarla farkı artırmaya çalıştı. Dakikalar 57´yi gösterirken defans arkasına atılan pasa hareketlenen Yeni Amasyasporlu Aykut kontrolsüz bir şekilde topa kayınca topa hakim olan Tayfun´a faul yaptı. Kaleci Tayfun, bacağına aldığı darbenin etkisi ile Aykut´a eliyle vurdu. Maçın hakemi 2 oyuncuyu da sarı kartla cezalandırdı.

MUHAMMET HAREKETLİLİK GETİRDİ

İleri uçta topla buluşamayan ve etkili olamayan kaptan Uğur´un yerine giren Muhammet oyuna hareketlilik getirdi. Farkı azaltmak için takım halinde ileriye çıkan Türk Metal Kırıkkalespor geride boşluklar bıraktı. Bu boşluktan yararlanan konuk ekipte defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Şakir´in şutu direkten döndü (Dk. 61).

ADEM´LE UMUTLANDI

Dripling ile rakip ceza alanına girmeye çalışan Muhammet, çok sayıda faule maruz kaldı. Rakip ceza alanının sol dışında serbest vuruş kazanan Türk Metal Kırıkkalespor´da ön direğe doğru kesilen topu filelere gönderen Adem farkı 1´e indirdi (Dk.77).

MAÇIN HAKEMİNE BÜYÜK TEPKİ

Bu gol ile umutlanan Türk Metal Kırıkkalespor, yarattığı cılız atakları net pozisyona çeviremedi. Maç 2-1 Yeşil Amasyaspor´un üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçın ardından rakip takım oyuncularını alkışlayan taraftarlar maçın hakemine ise büyük tepki gösterdi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ