KÜ´nün genç mucitleri

KÜ´nün genç mucitleri

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ TASARLADIKLARI BETON KANOYU YÜZDÜRMEYİ BAŞARDILAR

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ TASARLADIKLARI BETON KANOYU YÜZDÜRMEYİ BAŞARDILAR

KÜ´nün genç mucitleri

KÜ Yapı ve Zemin inceleme ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü İnşaat Mühendisliği öğrencilerinin tasarladığı beton kano, İstanbul Teknik Üniversitesi´nde düzenlenen Beton Kano Yarışması´nda 3. Oldu.

BETON LİMİTLERİNİ KEŞFETTİLER   

?Betonun Limitlerini Keşfetmek? sloganıyla düzenlenen Beton Kano Yarışması´nda Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri kendi tasarladıkları Beton Kano ile İTÜ Gölet´inde yarıştı. Danışmanlığını İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Orhan Doğan´ın yaptığı projede; İnşaat Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri, Ar-Ge ve yoğun çalışmalar sonucu projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerini belirtti.

TAM BİR EKİP ÇALIŞMASI

İnşaat Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan takım üyeleri; Yüksel Güzel, Orhan Ertuğral, A. Menaf Erdoğan, Kadir Can Bekaroğlu ve Hale Nurefşan Doğan adına konuşan Takım Kaptanı Mehmet Ergir Mehmet Beton Kano Projesi hakkında bilgiler verdi: ?Betonun dayanım ve işlenebilirdik özelliğini, betonun limitlerini keşfettik. Bunun yanı sıra inovatif fikirler ortaya çıkarıp betonu yüzdürebileceğimizi kanıtladık. Bu bizim için büyük bir gurur oldu ayrıca elde edebileceğimiz iyi bir mühendislik tecrübesi edindik.?

KAMPÜSÜN EN MERAK EDİLENİ OLDU

Sportif yarışma dalında 3. olarak büyük bir başarı gösteren öğrencilerimiz, Genel Değerlendirmede 4. Oldular.  Projede kullandıkları Beton Kanoyu Üniversitemiz Gölet Alanı´nda yüzdürerek, kampüs alanında büyük ilgi çektiler.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu