Kültürümüze hayran kaldılar

Kültürümüze hayran kaldılar

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezinin Ladys Cafe isimli Grundtvig Avrupa Birliği Projesi kapsamında 7 ülkeden toplam 22 kişilik yabancı heyet Kırıkkale`ye geldi. Kırıkkale kültürünü yakından takip eden heyet Kırı

ZİYARETLERDE BULUNDULAR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezinin Ladys Cafe isimli Grundtvig Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya, İtalya, Litvanya, Slovenya, Bulgaristan, Romanya ve İrlanda’dan toplam 22 kişilik yabancı heyet önceki gün Kırıkkale`ye geldi. Heyet ilk olarak Kırıkkale Valiliğini ziyaret ederek Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner ile görüştü. Valilik sonrası heyet sırasıyla Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü Çocuk Yuvası Kırıkkale Üniversitesi Kütüphanesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Köprüköy gezisi, Karakeçili, Hasandede ve son olarak Ürgüp Gezisi düzenlendi.

 

SEMİNER VERİLDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünüğ ziyarert eden heyet burada Kırıkkale Valisi Ali Kolat`ın eşi İlşksen Kolat ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi ve yöneticilerle biraraya geldi. Görüşme sonrası heyete ülkemizde ve şehrimizde kadın hakları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde seminer düzenlendi.

 

KIRIKKALE İNSANI ÇOK MİSAFİRPERVER

İlimize gelen konuklar gerek esnafın gerekse Kırıkkale halkının özellikle adres bulma konusunda ve alışveriş yaparken göstermiş oldukları misafirperverlikten çok etkilendiklerini belirttiler. Özellikle Sevgi Anneleri Derneğinin Osman Gazi Mahallesinde bir evin bahçesinde pişirdikleri içli çörek ve gözleme ikramlarından ve üyelerin cana yakınlığından çok etkilendiklerini dile getirdiler.

 

TURİST OLARAK TEKRAR GELECEĞİZ

Slovenya Halk Kütüphaneleri Müdürü Smona Resman ülkemizin dinamizmi ve sosyal devlet anlayışıyla Avrupa Birliği ülkelerinden bile daha ileri bir seviyeye geleceğine inandığını belirtti. Proje koordinatörü Magdalena Balle Garcia ise ziyaret esnasında görmüş olduğu misafirperverlikten çok etkilendiğini ve Türk kültür ve medeniyetini tanımak için kültür turizmi kapsamında tekrar geleceğini belirtti.

 

ÇALIŞMALLAR DEVAM EDECEK

Ladys Cafe Grundtvig Avrupa Birliği Projesi Koordinatörü günışığın Yaşlı Hizmet Merkezi Müdürü Selami Kaynakhan yaptığı açıklamada `Aile ve Sosyal Pıoştikalar İl Müdürlüğümüz ve Günışığı Yaşlı Hizmet Merkezimizin yerel ve uluslar arası çalışmaları aralıksız devam edecek. Bu tür etkinlikler Ülkemizi ve Kırıkkalemizi en iyi şekilde tanıtmaktadır. Bu ziyaret Avrupa Birliği projeleri değerlendirme anketinde özellikle güler yüz ve misafirperverlik dalında en yüksek puanı aldı.  



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı