Kültürümüze büyük ilgi

Kültürümüze büyük ilgi

Türkiye?nin ilk Osmanlıca dergisi ?Osmanlıca? adı altında NT mağazalarında satışa sunuldu. Satış sorumlusu Mustafa Keskin, derginin Türkiye?de bir ilk olduğunu ve Osmanlıca sevenlerin dergiyi büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi.

İLK OSMANLICA DERGİ

Türkiye?nin ilk Osmanlıca dergisinin satışından memnun olduklarını belirten satış sorumlusu Mustafa Keskin, derginin Osmanlı sevenler için yayıma girdiğini söyledi. Derginin içeriğiyle ilgili bilgiler veren Keskin, İsmi ?Osmanlıca ?olan dergi ile Osmanlıcanın sevdirilmesi ve öğretilmesi hedefleniyor. Sahasında ilk ve tek olan dergi,3 ayda bir yayınlanacak. Dergi, 48 sayfadan oluşuyor. Türkiye aydınlarının Osmanlıca hakkında sözleri ve Osmanlıca öğrenmenin ehemmiyeti yazısıyla başlayan dergi, Osmanlıcaya giriş kelime ve cümle örnekleri, kitabe okumaları, gülelim eğlenelim ve okuma metinleri gibi bölümlerden oluşuyor? dedi.

YOĞUN İLGİ İLE KARŞILAŞTI

Keskin konuşmasının devamında, ?Dergi Kırıkkale?de yoğun ilgiyle karşılandı, daha önceki Osmanlıca sertifika alan öğrencilerimiz ve Üniversitede Okuyan genç kesimlerin Öğretim görevlilerin ve bazı esnaf arkadaşlarımızın teveccühüyle karşılanıp abone oldular. Abone olmak isteyen kişilerin editor@osmanlicadergi.com internet üzerinden abone olabilirler ya da İlimizdeki Dost eller derneğine başvurmaları gerekir.  Osmanlıca Dergisi üç ana temelden oluşmuştur. Birinci bölümünde okuma seviyesi kazandırma ve kolay okuyabilme tekniklerini öğretme hedefleniyor. İkinci bölümünde okuma metinleri, şiirler, fıkralar gibi yazı köşelerine yer verilmiş? diye konuştu.

1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı