Kültür ve sanat korunmalıdır

Kültür ve sanat korunmalıdır

HACI TAŞAN´IN TORUNUNDAN HEDİYE BAĞLAMA

Kültür ve sanat korunmalıdır

Kırıkkaleliler Vakfı´ndan ve Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu´ndan oluşan bir heyet Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut´a nezaket ziyaretinde bulundu. Bulut, Kırıkkale´nin kültürel, sanatsal ve tarihsel değerlerinin ön plana çıkarılarak, hak ettiği yeri bulması gerektiği vurgusunu yaptı.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç, Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Cemal Sertkaya ve beraberindeki heyet, aynı zamanda hemşerileri olan Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut´a nezaket ziyaretinde bulundu. Kaymakam Bulut´un makam odasında gerçekleşen ziyarete dernek ve vakıf üyesi çok sayıda Kırıkkaleli de katıldı.

ZİYARETTEN MEMNUN KALDI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Bulut, hemşerilerini yanlarında görmekten son derece mutlu olduğunu belirtti. Kırıkkale´nin kültürel, sanatsal ve tarihsel değerlerinin ön plana çıkarılarak, hak ettiği yeri bulması gerektiği vurgusunu yaptı. Özellikle folklorik yapının korunması gerektiğine vurgu yapan Bulut, bu yönde yapılabilecek folklor kursu gibi çalışmalara destek olabileceklerini söyledi.

ARAÇ VE SERTKAYA´DAN TEMENNİ

Federasyon Başkanı Cemal Sertkaya ile Vakıf Başkanı Aytekin Araç da yaptıkları kısa konuşmalarda Keçiören Kaymakamlığı gibi önemli bir görevde hemşerilerini görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Heyete katılanların temennileri Bulut´u daha üst makamlarda görmek olarak açıkladılar.

HACI TAŞAN´IN TORUNUNDAN HEDİYE BAĞLAMA

Sohbet sırasında heyette yer alan Hüsamettin Eroğlu, okuduğu şiirlerle ziyarete renk kattı. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette birçok konuda görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretin sonunda, Kırıkkale´nin tanınmış sanatçılarından Hacı Taşan´ın torunu ve aynı zamanda Hacı Taşan Kültür Derneği Başkanı Suat Taşan, Kaymakam Bulut´a cura bir saz hediye etti. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı