Kullanılmış kitaplar çöpe gitmeyecek

Kullanılmış kitaplar çöpe gitmeyecek

Kırıkkale Belediyesi tarafından kullanılmayan ve kullanıldığı halde paylaşılmak istenen oyuncak ve kitaplar için sokak kumbarası açıldı.

KUMBARALARA ATILACAK

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, proje sayesinde okunmuş kitap ve kullanılmayan oyuncakların çöpe gitmekten kurtulacağını belirterek, Kırıkkale Belediyesi`nin paylaşma duygusunu ve hediyeleşme kültürünü geliştirmek amacıyla bu projeyi uygulamaya koyduğunu kaydetti. Projeyle kullanılmayan veya paylaşılmak istenen oyuncak ve kitapların, Cumhuriyet Meydanı Sevgi Yolu üzerinde ve Bulvar Parka yerleştirilen 2,3 metre genişliğindeki kumbaralara atılacağını ifade eden Korkmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

"Buralarda toplanan kitap ve oyuncaklar, köy okullarına ya da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kitap ve kullanılmayan oyuncak toplama projesiyle ihtiyaç sahibi çocukların sevinci bizim mutluluğumuz olacaktır. Bu projeyle ailelerin, evlerinde kullanılmayan oyuncak ve okunmuş kitaplarını, bunları almaya gücü yetmeyen kişilerle paylaşacak. Bu proje hem kitap okuma alışkanlığını hem de paylaşma duygusunu geliştirmesine olanak sağlayacaktır. Bütün halkımızın duyarlı olmasını ve destek vermesini istiyorum."

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü