KÜ'de 2'nci Kore Günleri etkinliği düzenlendi

KÜ

KORE'DEN 14 GENÇ GELDİ

KÜ'de 2'nci Kore Günleri etkinliği düzenlendi

Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi ve Dünya Gençlik Topluluğu tarafından 2'nci Kore Günleri Etkinliği düzenlendi.

KORE'DEN 14 GENÇ GELDİ

Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi'nde gerçekleşen açılışa Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Prof. Dr. Hakan Kocamış katıldılar. Kore Günleri Etkinliğine Kore'den 14 gencin gelmesini sağlayan Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi Ahyoung Jeong kendilerine gösterdikleri ilgiden ve kültürlerini tanıtmalarına imkan sağlamalarından ötürü Üniversite yönetimine teşekkür etti. Dünya Gençlik Topluluğu Başkanı Nurhan Şahin de etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

AVRUPA'DAN DAHA SICAK

Aynı zamanda Uluslararası Gençlik Derneği (IYF) Türkiye Temsilcisi Keunsoo Kim, gelecek yıl Türkiye`de Dünya Kampını yapmayı planladıklarını belirterek, hatta bu kampı Kırıkkale`de yapabilirlerse mutluluk duyacaklarını belirtti. Kırıkkale Üniversitesi`nin Avrupa Üniversiteleri`ne nazaran gayet sıcak ve hareketli olduğunu söyleyen Keunsoo Kim, burada bulunduğundan memnun olduğunu dile getirdi.

ÇEŞİTLİLİĞİN OLMASI GÜZELDİR

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise Kırıkkale Üniversitesi'nde yapılan bu tarz etkinlikleri her zaman desteklediklerini belirterek, "Üniversitelerde çeşitliliğin olması güzeldir, diğer ülkelerden gelen öğrencilerimizden de kendi kültürlerini tanıtan bu tarz etkinlikler bekliyoruz."  diye konuştu.

TEKVANDO GÖSTERİSİ

Kore'ye özgü Yelpaze Dans gösterisi ve Tekvando Sporu Gösterisi ile devam eden açılışta ziyaretçiler maske, yelpaze boyama gibi etkinliklere katıldılar. Kore Günleri Etkinliği, Bahar Şenliği kapsamında açılan stantla devam etti. Öğrenciler ve personelin büyük ilgi gösterdiği stantta katılımcılar Yöresel Kore Kıyafetler giyip, yüz boyayarak bol bol fotoğraf çektirdiler.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı