KÜ´de WEB 2.0 semineri

KÜ´de WEB 2.0 semineri

WEB 2.0 BİLGİ VE BECERİ İÇİN ÖNEMLİ

KÜ´de WEB 2.0 semineri

Öğretmen Adaylarına Yönelik Web 2.0 Araçlarının İncelenmesi ve Öğrenme Ortamlarında Kullanımı Seminerinin ikincisi Kırıkkale Üniversitesinde yapıldı. Seminerde Web 2.0 araçlarının eğitim ortamında nasıl kullanıldığı anlatıldı.

TÜBİTAK DESTEKLİYOR

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erman Yükseltürk´ün yürütücülüğünü yaptığı, TÜBİTAK tarafından desteklenen ?Öğretmen Adaylarına Yönelik Web 2.0 Araçlarının İncelenmesi ve Öğrenme Ortamlarında Kullanımı Semineri?nin ikincisi dört üniversitenin katılımı ile yapıldı.

KÜ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Doç. Dr. Erman Yükseltürk proje hakkında şu bilgileri verdi: ?Projemize 10 gün gibi kısa bir sürede Türkiye genelinden 40 ayrı üniversite 18 ayrı bölümden toplam 217 öğretmen adayı başvuru yaptı. 171´i Kadın, 46´sı Erkek olan katılımcı adayları arasından başarı ve anket değerlendirmeleri kriterlerinin yanı sıra başvuru oranlarına göre bölüm ve cinsiyet dağılımı da dikkate alınarak 17 farklı üniversite, 12 farklı bölümden toplam 40 katılımcı belirlendi. Seminerde Kırıkkale, Amasya, Abant İzzet Baysal ve Başkent Üniversiteleri Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden 7 akademisyen katkı sağladı.

WEB 2.0 BİLGİ VE BECERİ İÇİN ÖNEMLİ

Doç. Dr. Yükseltürk, etkinlik kapsamında, öğretmen adaylarına web 2.0 ortamlarının sağladığı sosyal, işbirlikli, paylaşımlı, etkileşimli sanal ortamlarda öğrencilere rehberlik edebilmeleri için gerekli pedagojik bilgi ve beceriler aktarıldığını ve ?Sosyal Ağlar (Facebook, Twitter, Youtube)?, ?İnteraktif Sunum Araçları (Prezi, SlideShare, PowToon)?, ?Çevrimiçi Depolama ve Dosya Paylaşım Araçları (Dropbox, Google Drive, Yandex Disk)?, ?Web Günceleri ve İşbirlikli Yazarlık Araçları (Blog, Wikipedia, Wikispaces)?, ?Çevrimiçi Anket ve Sınav Araçları (Google Doc, Survey Monkey, Poll Everywhere)?, ?Animasyon ve Video Araçları (GoAnimate, Creaza, Animoto)?, ?Kavram Haritası ve Çizim Araçları (Bubbl.us, Cacoo, Scribblar)?, ?İçerik Yönetim Sistemleri (Moodle, Edmodo, Wordpress)? gibi web 2.0  araçlarının eğitim ortamında nasıl kullanıldığının uygulamalı olarak kullanıldığını belirtti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti