KÜ´de mezuniyet şöleni

KÜ´de mezuniyet şöleni

BU YIL KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDEN 12 BİN 105 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

BU YIL KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDEN 12 BİN 105 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

KÜ´de mezuniyet şöleni

Kırıkkale Üniversitesinin 2015-2016 akademik yılında mezun olan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

VALİ HAKTANKAÇMAZ´IN İLK TÖRENİ

Başpınar Stadyumu´ndaki törene, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve öğrenciler ve velileri katıldı.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 1992 YILINDA KURULDU

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 90 farklı programdan mezun olan öğrencilere meslek kazandırdıklarını söyledi. Kırıkkale Üniversitesinin 1992 yılında kurulmuş, Türkiye´nin kıdemli üniversitelerinden birisi olduğunu belirten Yıldız, "12 fakülte, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde toplam 33 bin 621 öğrencisi olan üniversitemizde 12 bin 105 öğrenciyi uğurluyoruz. Siz ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak en önemli gücümüz olacaksınız" dedi.

BÜNYESİNDE BİN 218 ÖĞRETİM ELEMANI VAR

Yıldız, ?600´ü öğretim üyesi olmak üzere, bin 218 öğretim elemanı ve 878´i idari personel olmak üzere toplam 2 bin 96 personelimizle bu kutlu görevi sürdürüyoruz. Her yıl hızlı bir şekilde büyüyen Üniversitemiz, uğurladığı bu gençlerin yerine artan sayılarda yeni öğrenciler alıyor. İlave akademik birim ve programlarla hizmet alanını genişletiyor. Önümüzdeki öğretim yılında üniversitemize 8 binin üzerinde öğrencinin gelmesini bekliyoruz. 2016-2017 öğretim yılında mevcut bölüm ve programlarımıza ilaveten Fen-Edebiyat Fakültesi´nde Fransızca Mütercim-Tercümanlık İkinci Öğretim programına Eğitim Fakültesi´nde İlköğretim Bölümü Matematik Öğretmenliği Bölümüne Hacılar Hüseyin Aytemiz Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programını açarak öğrenci alacağız? diye konuştu.

ÜNİVERSİTEMİZDEN UĞURLUYORUZ

Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Bugün sizleri mesleki bir unvan kazanmış kişiler olarak üniversitemizden uğurluyoruz. Hayatınızın en verimli döneminde birlikte olduğunuz bizlerle ve arkadaşlarınızla vedalaşıyorsunuz. Ayrılmanın burukluğunu biz de sizlerle birlikte yaşıyoruz. Aynı zamanda sizinle birlikte başarmış olmanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz.  Siz ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak, en önemli gücümüz olacaksınız. Mezun olmak büyük başarıdır. Ancak, sizi daha zorlu bir hayat mücadelesi bekliyor. Eğitime ve mücadeleye hayat mektebinde devam edeceksiniz. Önceki mezun ve mensuplarımız gibi sizin de başarılı olacağınıza, bizim için, aileniz için, ülkemiz için övünç kaynağı olacağınıza inanıyoruz. Kırıkkale Üniversitesi büyük bir ailedir. Sizler de bu ailenin seçkin bir mensubusunuz. Bizimle ve birbirinizle irtibatınızı kesmeyiniz. Başarılarınız hem bize hem de mevcut öğrencilerimize motivasyon kaynağı olacaktır. Bunun için buradan ayrılmadan mezun bilgi sistemimize mutlaka kaydolun. Bu yolla başarılarınızdan bizi haberdar edin. Sizleri daha sonraki yıllarda üniversitemize davet edip öğrencilerimizle buluşturma planlarımız var. Bunun için lütfen bizimle irtibatınızı kesmeyin.

21 YILDA ÖĞRENCİ SAYISI 33 BİN 621 OLDU

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine diploma ve takdirnameleri Vali Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı Saygılı tarafından verildi. 12 bin 105 öğrencinin kep attığı ve diploma aldığı törene katılan veliler de çocuklarının mezuniyet sevincini paylaştı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti