KÜ´de I. Uluslararası Ortadoğu Forum ve Çalıştayı

KÜ´de I. Uluslararası Ortadoğu Forum ve Çalıştayı

BÖLGEMİZ İÇİN EN ÖNEMLİ KONULAR MASAYA YATIRILDI

KÜ´de I. Uluslararası Ortadoğu Forum ve Çalıştayı

Kırıkkale Üniversitesinde Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KODAMER) tarafından I. Uluslararası Ortadoğu Forum ve Çalıştayının açılışı gerçekleştirildi. İlki 07-10 Mayıs 2014 ve ikincisi 04-07 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası Ortadoğu Sempozyumlarının bir ara değerlendirme aşaması olarak planlanan Forum ve Çalıştay, 3 oturum şeklinde gerçekleşecek.

SURİYE´DE GÖÇ MESELESİ

İlk oturumda Suriye´de Göç, İkinci oturumda Ortadoğu´da Aidiyet ve Kimlik, Üçüncü oturumda Ortadoğu´da Barış, Kalkınma ve İşbirliği konuları ele alınacak. Mavi Salonda gerçekleşen programa Kırıkkale Vali Vekili Osman Akbaş, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Kocamış, 18 farklı ülkeden 70 akademisyen ve uzman katıldı.

KONU BAŞLIKLARI FAZLA

Programın açılış konuşmasını Üniversite Orta Doğu Araştırmaları, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. İbrahim Mazman yaptı. I. Uluslararası Ortadoğu Forum ve Çalıştayında ele alınacak konu başlıklarını açıkladıktan sonra bu çalışmayla ne amaçladıklarını belirten Doç. Dr. Mazman, ?Ortadoğu gibi çok kültürlü uygarlık tarihinin en önemli coğrafyasındaki bu çatışma alanlarının yoğunluğu, çözüme ulaşma yollarının araştırılmasına bizi sevk etmektedir. Bu amaçla yola çıktığımız forum ve çalıştayımızda Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Ortadoğu Araştırmaları Merkezi, İran Araştırma Merkezi, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Brüksel Merkezli Ümeyye Araştırma ve Stratejik Çalışmalar Merkezi, İnsani Diplomasi ve Çatışma ve Çözümleme Stratejik Araştırma Merkezi El Midad uzmanları ve yöneticileri ile birlikte fikir teatisinde bulunularak çözüm yolları bulma, hedefler belirleme ve hedeflere ulaşmada kullanılacak bilgi ve hedeflerin paylaşılması konusunda projelerin geliştirilmesine çalışılacaktır? dedi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı