KÜ´de ?Bahara Merhaba? Etkinlikleri tam gaz sürüyor

KÜ´de ?Bahara Merhaba? Etkinlikleri tam gaz sürüyor

ZENGİN İÇERİKLİ PROGRAM OLACAK

KÜ´de ?Bahara Merhaba? Etkinlikleri tam gaz sürüyor

Kırıkkale Üniversitesinde gelenek haline getirilen ?Bahara Merhaba? etkinlikleri geçtiğimiz gün başladı. Hava muhalefetine rağmen etkinlikler tam gaz sürüyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Öğrencilerin yoğun ders temposundan sıyrılarak sanatsal, sportif ve sosyal etkinliklerle stres attığı 9-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında kutlanacak olan bahar etkinlikleri bugün gerçekleşen törenlerin başladığı bildirdi.

UMARIZ ÜLKEMİZ BAHAR HAVASINA BÜRÜNÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Uça bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Uça, ?Ülkemizin geleceğe umutla ve güvenle ilerleyebilmesi için gençlere düşen görevlerin farkındayız ve bunu her platformda göstermeye hazırız. Birlik ve beraberlik içerisinde Kırıkkale Üniversitesi gençliği olarak bizlere yakışan bir şekilde bahar etkinlikleri kutlayacağız. Umarım bu yıl ki bahar etkinlikleri ülkemizin her yerinde huzur, barış ve kardeşliğinin tesis edilmesinin yıldönümü olur ve bahar ile birlikte ülkemiz bahar havasına bürünür? şeklinde konuştu.

ZENGİN İÇERİKLİ PROGRAM OLACAK

Programda konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız "2016 yılı Bahar Etkinliği açılış programına hepiniz hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi ?bahar? dirilişin, cana gelmenin, canlılığın sembolüdür. Bahar birçok toplumda gelişi kutlanan bir mevsimdir. Üniversiteler açısından da Mayıs ayı bahar haftasıdır. Öğrencilerimiz Eylül ortalarından beri büyük koşuşturma içindeler. Final ve bütünleme sınavına daha canlı girme adına bu bahar etkinlikleri bir vesile olacaktır. Aldığımız şehit haberleri ülkemizi derinden etkilemekte ve yaralamaktadır. O sebeple bu yıl stadyumda gerçekleşecek büyük konserleri iptal ettik. Ama şunu belirtmem gerekir ki tiyatro, sinema, spor müsabakaları, şiir dinletileri, müzik ve söyleşiler açısından çok zengin bir program gerçekleşecek. Tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar ve iyi eğlenceler diliyorum? dedi. Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından hazırlanan Harmandalı Oyunu ve Spor Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan Halk Oyunları gösterisi yapıldı.

GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI VE ENSTALASYON GÖSTERİSİ SERGİLENDİ

Bahar yürüyüşü ile devam eden programın ardından Kırıkkale Üniversitesi El Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Ebru Ateşok ve Öğr. Gör Semra Yüksek öncülüğünde üniversitemiz 1. ve 2. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ?Geleneksel El Sanatları Sergisi? açıldı. Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Grafik Bölümü Öğr. Gör. Ebru Keskin ve Öğr. Gör Fatih Karakaya öncülüğünde hazırlanan ?Sanat Sokağı? açılışı yapıldı ve enstalasyon gösterisi sunuldu.

?150´YE YAKIN ESER VE TAKI SERGİLENDİ?

Üniversite topluluk ve birimlerinin stantlarının gezilmesinin ardından Yahşihan Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Öğretmeni Sema Ersin öncülüğünde Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan ebru, ahşap rölyef, hat ve tezhip sanatının da kullanıldığı 150 eser ve takıların bulunduğu serginin açılışı gerçekleşti.  Açılış programı sergilerin açılmasında emeği geçenlere Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız tarafından plaket verilmesiyle sona erdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı