KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu

KALKINMA BAKANLIĞI DESTEĞİYLE

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu

Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Türk Akreditasyon Kurumu tarafından belgelendirilmek üzere yapmış olduğu çalışmaları tamamladı.

AKREDİTASYON BELGESİ ALMA HAKKI KAZANDI

TÜRKAK tarafından yapılan denetim sonucunda KÜBTUAM´ın Biyouyumluluk, Çevre Analiz, Petrol Analiz, Makine ve Malzeme alanlarında yapılmakta olan araştırma ve ölçümlerin uluslararası geçerliliğe sahip olan akreditasyon sertifikasını almak için gereken şartları sağladığı belirlendi. TÜRKAK tarafından KÜBTUAM´ a verilecek olan ?TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı? akreditasyon sertifikası belgesinin önümüzdeki ay içerisinde düzenlenecek bir törenle teslim edileceği belirtildi.

KALKINMA BAKANLIĞI DESTEĞİYLE

Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeler kapsamında kurulan KÜBTUAM bünyesindeki Ar-Ge altyapısıyla özel ve kamu kuruluşlarının araştırma, ürün geliştirme ve üretim aşamalarında ihtiyaç duyulan test ve ölçüm istekleri karşılanmaktadır. KÜBTUAM´da yapılmakta olan bilimsel ve teknolojik araştırmalardaki kaliteyi sürekli iyileştirmenin, bu faaliyetlerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmanın önemiyle birlikte, ?TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı? akreditasyon sertifikası belgesinin alınmasının bütün bilimsel araştırmaların ve deneylerin uluslararası alanda kabul görmesinin ulusal ve uluslararası projeleri yürütme potansiyelini artıracağı düşünülüyor.

HABER: SİBEL PEHLİVANLI



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu