Kuaförlük sanattır

Kuaförlük sanattır

Kuaförler arası ‘Dostluk Köprüsünde Buluşalım' isimli bayan kuaförler Yarışma-Show Programı düzenlendi. Törende konuşan Vali Kolat 61 ilden gelen katılımcılara teşekkür ederek kuaförlüğün bir sanat olduğunu söyledi.

KUAFÖRLER SANATÇIDIR

İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa 61 ilden onlarca bayan kuaförü katıldı. Hünerlerini sergilemek üzere Kırıkkale’ye gelen katılımcılar şehir merkezini de gezmeyi ihmal etmedi. Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, esnaf oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen show programının açılış konuşmasını Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Sebahattin Aksoy yaptı. Aksoy kuaförlüğün canlı üzerinde gerçekleştirilen bir sanat olduğunu belirterek bu sanatı icra eden kuaförlerin ise sanatçı olduğunu söyledi.

KÜLTÜRE SAHİP ÇIKILMALI

Kırıkkale’de kişisel bakıma olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Aksoy farklı illerde farklı kültürler şeklinde benimsenen kuaförlüğün kültür çeşitliliği sağladığını, düzenlenen bu etkinlik ile birlikte 61 farklı kültürün Kırıkkale’de harmanlandığını söyledi. Katılımcıların birbirinden hünerli olduğuna dikkat çeken Aksoy, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Aksoy’un ardından konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Süleyman Köstekli ise sanatsal anlamda bir kültür değeri olarak kuaförlüğe sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

KİŞİSEL BAKIMA İLGİ ARTIYOR

Köstekli’nin ardından konuşan Belediye Başkanı Veli Korkmaz birlik ve beraberlik içerisinde kültürü yaşatıyor olmanın mutluluk verici olduğunu belirterek kendilerinin de kültüre ve bu kültürü yaşatanlara destek olduklarını söyledi. Kırıkkale’de kişisel bakıma olan ilginin yüzde 1’den yüzde 9’a çıktığını belirten Korkmaz bu rakamın ilerisi için umut verici olduğunu ifade etti. Korkmaz’ın ardından konuşma yapan Vali Ali Kolat ise katılımcıların kendi kültürlerini Kırıkkale’de harmanlamalarının Kırıkkale için bir kazanç olduğunu belirterek tüm katılımcılara başarılar diledi.

 

 

 



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı