KÜ Tıp Yeni Binasında

KÜ Tıp Yeni Binasında

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, üniversite kampüsü içinde bulunan yeni binasında hizmete başladı. Yıllarca yetersiz binada hizmet vermek için yoğun çaba harcayan yönetim ve diğer tüm birim çalışanları yeni bina ile rahat bir nefes aldı.

SIKINTILAR TAMAMEN SONA ERDİ
Üniversite?den yapılan yazılı açıklamada, hastalar, öğrenciler ve hastane çalışanlarını olumsuz etkileyen mekan sıkıntısının yeni hastane binasının yapılmasıyla geride kalacağı belirtildi. Özellikle yoğun bakımda tedavi edilmesi gereken ağır hastalar için, teknolojik açıdan tam donanımlı 3. basamak yoğun bakım ünitelerinde, genel cerrahi nöroloji yoğun bakım, genel yoğun bakım, kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım ve yenidoğan yoğun bakım ile artan yatak kapasitesiyle hizmet veriliyor.
ÇOK KAPSAMLI VE TEKNİK DONANIM 
Hastanenin teknik özellikleri konusunda ise şu ifadelere yer verildi "Endoskopi sistemlerinin modernize edildiği, HD formatında üç boyutlu endoskopik ameliyatların artık yapılabilir hale gelindiği ve sterilizasyon ünitesinin son teknoloji ile donatıldığı hastanemizde, hastalıkların tanısında büyük önemi olan Radyodiagnostik Bölümü`nde, tüm cihazlar en ileri teknolojiye ayak uyduracak şekilde, 64 kanallı bilgisayarlı tomografi; 1,5 tesla gücündeki magnetik rezonans görüntüleme cihazı ile hastaların tetkiklerinin en kısa sürede yapıldığı, sonuçlarının en kısa zamanda raporlandığı kalite anlayışıyla hastalarına hizmet sunmak üzere hazırlandı. 12 yataklı Koroner Anjiyografi Ünitesi gerekli tüm donanımları ve deneyimli ekibi ile hizmete hazır durumda bulunuyor. Bunun yanında gündüz kemoterapi ünitesi, uyku laboratuvarı, psikiyatri hastalar için kurulan elektrokonvulsif tedavi ünitesi, tüm endoskopik işlemler için son teknolojik cihazlar ile donatılan gastroenteroloji endoskopi ünitesinde hastanemizde hastalarını bekliyor. Yatak kapasitesi 206 olan yeni hastanemizde, hasta odaları; 2 kişilik olup konfor ve hasta güvenliği ön planda tutulan her hasta odasında; televizyon, hasta dolabı, tuvalet ve duş kabini standart olarak bulunuyor ve hastalara, ev sıcaklığında, hızlı, güvenilir, kaliteli tedavi olanağı sağlanıyor." denildi.


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!