KÜ Öğrencileri Meslekleri Tanıttı

KÜ Öğrencileri Meslekleri Tanıttı

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri, ?Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi? gereği, staj eğitimi yaptıkları Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerine meslek tanıtım semineri verdiler.

ÖĞRENCİLERE MESLEKLERİNİ TANITTILAR
Kırıkkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Emine Bozkurt, Zerrin Akgün, Safa Üstünsoy, Adnan Keser, Esra Tuna, Ufuk Urgancı ve Emre Karabüber?in organize ettikleri programa farklı meslek gruplarından davet edilen konuklar, meslekleri hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.

?HEDEFLERİNİZİ YÜKSEK TUTUN?
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rafet Metin, Pusula Gazetesi Köşe Yazarı Habilhan Pehlivanlı, Ozan Hacı Kadan, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Cesur Karadoğan ve Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Merve Hamamcıoğlu?nun katıldığı programda ilk olarak söz alan KÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rafet Metinöğrencilere ileride olmak istedikleri meslekleri sorarak sunumuna başladı. İnsanların hedeflerinin ileride bulunulacak konum açısından çok önemli olduğunu ifade eden Metin, ?Hedeflerinizi yüksek tutun. Hedefinize ulaşmak için var gücünüzle çalışın. Hedef çıtanızı asla düşük tutmayın.
?Karıncaya sormuşlar:
-Nereye gidiyorsun?
-Hac?a.
-İyi de senin etin ne, budun ne, nasıl gideceksin onca yolu?
-Olsun, en azından yolunda ölürüm!?
Bu hikâyede de olduğu gibi, en azından yolunuzu belirleyin? dedi.

?YAZARLIK ÇOK İYİ TÜRKÇE GEREKTİRİR?
Ardından söz alan gazetemiz köşe yazarı Habilhan Pehlivanlı genel olarak gazetecilik ve köşe yazarlığı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Gazeteciliğin oldukça meşakkatli bir iş olduğundan bahseden Pehlivanlı, ?Mesai mefhumu olmayan bu meslek zor ama bir o kadar da eğlenceli bir meslektir. Gece gündüz her an bir haber çıkabilir. Muhabir koşar haberi alır. Grafiker dizgiyi değiştirir.Her an sürprizlere açık bir meslektir? dedi. Kırıkkale gibi yerel olarak çalışılan şehirlerde yeterince maddî getirisinin olmadığını da ifade eden Pehlivanlı, ?Ancak ulusal ya da uluslararası medyada çok büyük para kazanan kişiler var? dedi. Köşe Yazarlığının da mutlaka çok iyi Türkçe bilmekten geçtiğini ifade eden gazetemiz Köşe Yazarı Habilhan Pehlivanlı, ?Yazar olmak istiyorsanız çok okuyun. Güzel konuşun ve güncel konuları takip edin? dedi.

ÖĞRENCİLERE MESLEKÎ BİLGİ
Mühendislik ve İnşaat Mühendisliği hakkında öğrencileri bilgilendiren KÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Cesur Karadoğan ve KÜ Hukuk Fakültesi Öğrencisi Merve Hamamcıoğlu da bu bölümlerden mezun olunduğunda ne işler yapılabileceği hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.

OZANLIK ÇEKİLEN ÇİLENİN SONUCUDUR
Programın sonunda ozanlık ve şairlik hakkında bilgi veren Ozan Hacı Kadan, kendi eserlerinden oluşan bir türkü dinletisiyle de katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Ozanların hep çileli insanlar olduklarını belirten Kadan, ?Bizler de belli bir iş güç sahibi oluncaya kadar çok çileli zamanlar geçirdik. Şair ya da ozan denilen kişiler işte bu çilelilerin eserlerini insanlarla paylaşırlar? dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ