KÜ Öğrencileri Kariyerlerini Konuştu

KÜ Öğrencileri Kariyerlerini Konuştu

KÜ Öğrenci Konseyi, "Kariyer.net`ten Mülakat ve Kariyer Tüyoları" isimli konferans düzenledi. Yahya Kemal Salonu`nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Kariyer.Net Eğitim Uzmanı Gültaç Abaoğlu katıldı.

KONSEY ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Baybarshan Ali Kazancı, açılış konuşmasını yaptı. Kazancı, konuşmasında Öğrenci Konsey`i çatısı altında yapılacak projelerden söz etti. Kazancı`nın ardından söz alan Kariyer Net Eğitim Uzmanı Gültaç Abaoğlu, Kariyer Net hakkında genel bir bilgi verdikten sonra öğrencilerin mülakatlarda nelere dikkat etmesi gerektiğine değindi.

ÖZGEÇMİŞ KİŞİNİN KİMLİĞİ SAYILIR

Kazancı şöyle konuştu "Özgeçmişi Kişinin Kimliği Sayılır" Özgeçmişin dikkatli bir şekilde hazırlanması gerektiğini ve iş görüşmelerinde özgeçmişin kişinin kimliği sayıldığını belirten Abaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Özgeçmişinizi hazırlarken farkınızı belirtecek bilgileri yazmanız önem teşkil etmektedir ve kendinizi doğru tanıtmaya çalışmalısınız. Mümkünse hazırlayacağınız özgeçmiş kısa ancak içeriği dolu olmalı. En önemlisi ise imla hatasız yazılmalı. Fotoğraf seçerken de özenli olmak gerekli, eklediğiniz fotoğraf daha olumlu izlenim sağlayacak vesikalık fotoğraf olabilir."

KİŞİ KENDİNİ İFADE EDEBİLMELİDİR

Mülakatlarda kendini ifade edebilmenin öneminden de söz eden Kariyer Net Eğitim Uzmanı Abaoğlu, iş imkânları için teknolojiyi takip etmenin gerektiğini belirtti. Abaoğlu konuşmasının devamında öğrencilere mülakatın tanımını yaparak, mülakatlarda dikkat edilmesi gereken konulara değindi. Konuşmasının ardından Abaoğlu`na, Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Baybarshan Ali Kazancı hediyesini takdim etti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti