KÜ İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

KÜ İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Rektörlük Senato Salonu’nda Lisansüstü Eğitim Protokolü ve Yabancı Dil Eğitim Protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Doç. Dr. Metin Arslan, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Avcı, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ahmet Kurnaz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Ziya Tok, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Lisansüstü Eğitim Protokolü ile Kırıkkale Adliyesinde görevli hakim,  savcı ve adaylarının kişisel, mesleki ve yönetsel niteliklerinin geliştirilmesi için Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde lisansüstü eğitim almalarının ve mesleki deneyimlerini lisans ve lisansüstü öğrencilerine aktarmalarının sağlanması amaçlanıyor. Yabancı Dil Eğitim Protokolü ile de Kırıkkale Adliyesi’nde görevli Hâkim, Savcı ve adaylarının yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yabancı dil eğitimi verilecek.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, üniversitelerin sadece sınırları içinde değil, genel olarak dünyaya çalışma alanlarıyla ilgili katkı sunması gerektiğini ve Üniversitenin de bu doğrultuda gerek il içinde gerekse ülke çapında kamu ve özel kuruluşlarla protokollere, çalışmalara imza attığını söyledi. Rektör Aslan, “Bugün de Başsavcılığımız ile hem adliye mensuplarının alanlarındaki akademik ilerlemelerine katkı sağlamak için, hem de yabancı dil konusunda ilerlemelerini sağlamak için iki ayrı protokol gerçekleştireceğiz. İnşallah bütün adliye çalışanlarımıza hayırlı olur. Sayın Başsavcımıza bu talebinden dolayı teşekkür ederim. Üniversitemiz, ilimizdeki bir başka kurumla daha protokol yapmanın mutluluğunu yaşamaktadır” dedi.

Protokollerin gerçekleşmesinden memnun olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, “Yüksek lisans yapmayı veya yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmeyi isteyen arkadaşlarımızın, bu kurslara ve yüksek lisans eğitimine katılması için yaptığımız talebin olumlu karşılanması sonrasında bugün burada protokol imzalamak için bulunuyoruz. Başta Rektörümüz olmak üzere protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin ve Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan protokollere imza attı. Protokol imza töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ