KÜ dünyada tanınacak

KÜ dünyada tanınacak

Kırıkkale Üniversitesi ile Southern Üniversitesi ve A&M College (ABD) arasında irtibat ofisi olarak çalışacak. Global İletişim Merkezi, Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Başkanlığı'nda açıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK ANLAYIŞI
Açılışa Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu ve Prof. Dr. Hakan Kocamış, Southern Üniversitesi Uluslararası Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter, Southern Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri profesörü Dr. Osman Kandara, dekanlar, müdürler ve davetliler katıldı.
Açılışta kurdele kesiminin ardından Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız "Küresel İletişim Merkezi"nin açılma süreci hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Yıldız, “2012 yılının Ocak ayında SouthernÜniversity ve A&M College Rektörü Dr. James Lee Llorens ve aynı üniversitede Bilgisayar Bilimleri profesörü olarak görev yapan Dr. Osman Kandara Southern Üniversity ve Üniversitemiz arasında işbirliği oluşturmak için çeşitli çalışmalarda bulunmuşlardır. Üniversiteler arası öğretim elamanı değişim programlarını uygulamak, ortaklıkla ilgili küresel insiyatifleri artırmak ve uluslararası öğrencileri üniversitemize çekmek amacıyla çalışmalar başlatılmıştır” dedi.

İKİ KURUM ORTAKLIĞI
Yıldız konuşmasının devamında, “Bu çalışmalardan bir tanesi de üniversitemizde oluşturulacak ve iki kurum arasında irtibat ofisi olarak çalışacak Global İletişim Merkezi (GIM) kurulmasını sağlamaktı. Bu çalışmalar sürecinde dil eğitimi ve çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak üzere üniversitemizden 20 öğretim elamanı Southern University ve A&M College’a gitti. Yine aynı kapsamda 11 Öğretim elamanı çeşitli akademik faaliyetlerde bulunmak üzere üniversitemize gelmiştir ve bazı öğretim elamanları üniversitemizde ders vermeye devam etmektedir. "Bugün siz değerli katılımcılarla birlikte Global İletişim Merkezimizi açacağız. Yapılan çalışmaların üniversitemiz ve işbirliği yaptığımız tüm kurumlar için hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.


RÜYA GERÇEK OLDU
Açılışın ardından konuşan Southern Üniversitesi Uluslararası Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter, “Burada bir rüyanın gerçekleşmesine tanıklık ediyoruz. Bu süreçte her iki üniversitenin de global dünyaya açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kısa bir süre içerisinde bu kadar hızla ilerlemenin yaşanmasına çok şaşırdım.Umarım bu çalışmalar daha ileri düzeyde devam eder. Southern University ve Kırıkkale Üniversitesi arasında imzalanan protokolün hepimiz için daha da güzel ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum. Burada bulunmaktan çok memnunum. Burada kendimi evimde gibi hissettim. En kısa zamanda sizleride misafir etmekten onur duyarım. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadeleri kullandı.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti