KÜ çiçek açtı

KÜ çiçek açtı

Üniversitede bu yıl ilk defa kayıt yaptırarak eğitim öğretime başlayan öğrenciler, geniş yeşil alana sahip ve rengarenk güller dikilmiş olan kampüs alanında olmanın ayrı bir memnuniyetini yaşadılar.

SON DEĞİŞİKLİKLER GÖZ KAMAŞTIRDI

Üniversite kampüs alanı içinde yapılan son değişiklikler göz kamaştıran tarzda. Kampus alanları sadece binalar ve sınıflarla değil sahip oldukları açık yeşil alanları ile de öğrencilere farklı bir hizmet vermektedir. Bu amaçla yapılan çevre düzenleme çalışmalarında mevcut yeşil alanların estetik anlamda değer kazanması, mevsimsel değişimlerin insanlar tarafından hissedilmesinde doğanın ve dolayısıyla da bitkilerin önemli yer tuttuğu herkes tarafından bilinmektedir.

DOĞAL GÜZELLİKLER

KÜ kampüsünde sadece verilen eğitimle değil sahip olduğu doğal özellikleri ile de tercih edilir hale geldi. Kampüs içinde öğrencilerin neredeyse tamamı ağaçların ve güllerin içinde dolmuşla gitmek yerine doğa güzelliği ile iç içe yaşamak adına yaya olarak fakültelerine gitmektedirler. KÜ çevre düzenlemesi kapsamında 150 bin metrekare çim alanda yapılan çalışmalarla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, kampüs içinde binlerce insanın bulunduğunu ve bu nedenle yeşil alanın insan hayatında önemli yer tuttuğunu dile getirdi.

150 BİN METREKARE ÇİM

Prof. Dr. Yıldız, ?KÜ kampüsü içindeki 150 bin metrekare çim alanına 495 bin fidan ve 27 bin gül dikimi gerçekleştirdik. Özellikle öğrencilerin kampüs içinde gezinti yaparken ve sınıflarında eğitim görürken bahçedeki rengarenk güllerle donatılmış alanların doğa güzelliğinden de ayrıca istifade etmektedirler. Kampüsteki alanlara dikilmiş olan çam, ladin, akasya ve diğer daha birçok fidan çeşitlerinin bakımları düzenli olarak mevsim şartlarına uygun olarak yapılarak doğanın yeşilliği mümkün mertebe korunmaktadır?

YEŞİL ALANLAR

?Kampüsteki açık yeşil alanlarının oluşturulması, düzenlenmesi, yapılan düzenlemelerde kullanılan çiçekler, güller ve ağaç türlerinin dikimi ve korunması, açık yeşil alanların periyodik bakımı, iç mekân çiçek düzenlemeleriyle Üniversitemizin nezih ve güzel ortamında bulunan kampüsümüzün huzurlu, doğa ile iç içe bitki ve ağaçlar yönünden zengin, rengârenk çiçekleri ile her mevsimi yaşatan bir mekan olarak gelişimini sağlamaya çalışmaktayız? dedi.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Yıldız konuşmasının devamında, ?Kampüsteki fidan ve güllerin bakımları park ve bahçeler sorumlusu Erdal Poyrazer tarafından koordine edilerek gece ve gündüz vardiyası olarak 20 personel tarafından yürütülmektedir. Yeşil alanların sulaması ise otomatik sistem fıskiyelerle belirli dönemlerde düzenli olarak yapılarak yeşilin en doğal renkleri daima korunmaya çalışılmaktadır? diye konuştu. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü