KÜ, Yabancı Dil Konusunda tek

KÜ, Yabancı Dil Konusunda tek

KIRIKKALE LİSESİ DİL PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ, KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNUN TANITIMINA KATILDI

KIRIKKALE LİSESİ DİL PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ, KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNUN TANITIMINA KATILDI

KÜ, Yabancı Dil Konusunda tek

Kırıkkale Lisesi Dil Programı Öğrencileri, Kırıkkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tanıtım toplantısına katıldı. Katılımcıları can kulağı ile dinleyen öğrenciler daha sonra ise yüksekokulu gezdiler. Kırıkkale Üniversitesi, Türkiye´de kamu üniversiteleri arasında Arapça ve Farsça Mütercim Tercümanlık bölümleri olan tek üniversite olma özelliğini de taşıyor.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Toplantıya Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Mütercim  Tercümanlık Farsça Anabilim Dalında Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu ve Araştırma Görevlisi Malik Uğur Dadak, Mütercim Tercümanlık Arapça Anabilim Dalından Prof. Dr. Soner Gündüzöz, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Mütercim Tercümanlık Fransızca Anabilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Bayram Köse ve Mütercim Tercümanlık İngilizce Anabilim Dalından Araştırma Görevlisi Caner Çetiner ve bölümlerin öğretim üyeleri katıldı.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA TEK

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, ?2011-2012 öğretim yılında Arapça Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı ve Farsça Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı´nda öğrenci alımına başlanmıştır. Türkiye´de kamu üniversiteleri arasında öğrencisi olan ve öğretim hayatını sürdüren tek Arapça ve Farsça Mütercim-Tercümanlık Anabilim dalı olma özelliğini taşımaktadır. Süregelen yıllarda da öğrenci alımı kesintisiz olarak ve artarak devam etmiştir. 2014-2015 öğretim yılı sonunda Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dallarımız ilk mezunlarını vermiştir.?

ÇİFT ANADAL VE YANDAL İMKÂNI

Arapça Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Soner Gündüzöz ise, ?Mütercim tercümanlık olarak Arapça, Farsça, Fransızca ve İngilizce öğretim veren 4 bölümün bir arada olduğu tek Üniversite Kırıkkale Üniversitesidir. Ayrıca Yabancı Diller Yüksekokulumuzda öğrencilerin çift anadal ve yandal programlarına devam etme şansı vardır. Benim önerim doğu dillerinde öğrenim gören bir öğrencinin çift anadal da lisans yapacaksa bunu batı dillerinde yapmasıdır. 23 Arap ülkesinin bulunduğu bir coğrafya da Arapçaya duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.?

TEŞEKKÜR ETTİ

Kırıkkale Lisesi Dil Programı öğrencileri tanıtım toplantısından sonra Kırıkkale üniversitesinin kütüphanesini gezerek programlarını tamamladılar. Kırıkkale Lisesi Müdürü Nuri Pehlivanlı ise tanıtım gezisinin gerçekleşmesinde emeği geçen Okul Rehber Öğretmenleri Efraim Soyak ve Durmuş Ali Kocabaş ile İngilizce öğretmenleri Turgay Soytek ve Sevda Yapar´a teşekkür etti.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti