KÜ, Şeker ve Tansiyon Ölçtü

KÜ, Şeker ve Tansiyon Ölçtü

?DENGELİ BESLENMEMİZ GEREKİR?

KÜ, Şeker ve Tansiyon Ölçtü

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kırıkkale İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kızılay Kan Bağışı Müdürlüğü işbirliği ile Cumhuriyet Meydanı´na sağlık çadırı kuruldu.

ŞEKER VE TANSİYON ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Kırıkkale halkına ücretsiz şeker taraması ve tansiyon ölçümü yapan Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri sağlık taramasının ardından vatandaşlara bilgi verdi. Ücretsiz şeker ve tansiyon taramasına Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Osman Çağlayan da katıldı.

DİYABET HASTALIĞINDA ARTIŞ VAR

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şenay Arıkan Durmaz yaptığı açıklamada ?Diyabet hastaları yüzde 13.7´ye ulaştı. Diyabetin farkında olmayan birçok kişi var. Bizim hedefimiz bin kişiye ulaşıp diyabet hastalarına çözüm bularak diyabet hastalığına önlem almaktır. Devlet tarama üniteleri tamamen ücretsiz olup boy, kilo, kan şekeri ölçüyoruz ve acil tedavi gerektiren şartlarda hastaneye gönderiyoruz? dedi. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Arıkan, her yıl olduğu gibi bu yıl da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle 10-15 Kasım tarihleri arasında diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hakkında farkındalığını artırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

?DENGELİ BESLENMEMİZ GEREKİR?

Sağlık taramasının ardından açıklama yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ?Yediğimize, içtiğimize dikkat edip dengeli beslenmemiz gerekir. Sağlık bakanlığımız tuz ve şeker konusunda ciddi genelgeler yayımladı. Bu bilgileri bizler de yayımladık. Mesela kahvelerde çayların tek şekerli verilmesini istedik. Ben 15 senedir çayı şekersiz içiyorum ve çok memnun kalıyorum. Şekersiz beslenmeye alışmak lazım. Bunun yanında spor da yapmak lazım. Biz haftada iki gün spor yapıyoruz.? şeklinde konuştu.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!