KÜ, Şampiyon Milli Güreşçiyi Ağırladı

KÜ, Şampiyon Milli Güreşçiyi Ağırladı

TÜRK´ÜN GÜCÜNÜ DÜNYAYA DUYURUYOR GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

TÜRK´ÜN GÜCÜNÜ DÜNYAYA DUYURUYOR GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

KÜ, Şampiyon Milli Güreşçiyi Ağırladı

Kırıkkale Üniversitesinde Türk güreşinin çok önemli isimlerinden olan Taha Akgül ve Selçuk Çebi´nin katılımıyla Kariyer Günleri Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe öğrenciler, dekan ve dekan yardımcıları, akademik ve idari personel katıldı.

3 KEZ BÜYÜKLERDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan´ın yaptığı etkinlikte, Güreş Branşında 3 Kez Büyüklerde Dünya Şampiyonu, 2 kez Dünya Kupası Şampiyonu, 2 kez Akdeniz Oyunları Şampiyonu, 3 kez Üniversiteler Dünya Şampiyonu, Yıldızlar ve Gençler Kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Dünya Güreş Birliği tarafından ?Kendi Sıkletinde Dünyanın En İyi Güreşçisi? olarak seçilmiş olan ve halen Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitim Daire Başkanlığı görevini yürüten Selçuk Çebi ve Rio Olimpiyatlarında serbest stil 125 kiloda altın madalya alarak şampiyon olan aynı zamanda birçok uluslararası başarılara imza atmış, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinde Sporcu Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Taha Akgül dinleyicilerle tecrübelerini paylaştı.

ÖĞRENCİLER GELECEĞE HAZIRLANMALI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, düzenlenen bu tür Kariyer Günleri etkinlikleri ile Kırıkkale Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerini geleceğe hazırlamaya çalıştıklarını ve nitelikli insan kaynağı potansiyellerini bu yolla arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Doğan, özel ve resmi kurumlarla işbirliğini güçlendirilerek mezun öğrencilerin istihdamı konusunda alternatif çözüm yolları üretmeye çalıştıklarını, öğrenci ve alan uzmanlarıyla kurulan bu ikili ilişkiler neticesinde Üniversitemizin tanınırlığını arttırarak hem Üniversitemize başvuran öğrencilerin niteliğini yükseltmeyi hem de Üniversitemizin olumlu imajına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

TÜRK GÜNEŞİ TÜRK´ÜN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR

Türk güreşinin Türk´ün gücünü dünyaya öğrettiğini belirten Selçuk Çebi, ?Emin olun çok zorluklar içerisinde bu ülkemize, bu bayrağımıza hizmet etmek şerefine nail olduk. Dünya çapındaki müsabakalarda mindere çıktığımızda seksen milyon Müslüman Türk milletinin gücünü, duasını hep bizimle beraber hissettiğimizi bütün samimi duygularımla söylüyorum? dedi. Karakteriyle, başarılarıyla Güreş tarihine damga vurmuş değerli güreşçilerimizi örnek aldıklarını belirten Çebi, ?Değerli arkadaşlar, Dünya Şampiyonu olmak gerçekten zordur. Böyle dilimizle konuştuğumuz an Dünya Şampiyonu demek o kadar kolay geliyor ki. Bundan daha zoru da o şampiyonluğu veya o makamı layıkıyla temsil etmektir. Ahlakımızla duruşumuzla temsil edebilirsek asıl zorlu olan budur. Çünkü 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını dünya çapında temsil ediyoruz? dedi.

ŞEREFLERİN EN GÜZELİNİ YAŞATTILAR

Spor Eğitim Daire Başkanı olarak Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Selçuk Çebi, ?Bana göre şereflerin en güzeli olan, bu bayrağa hizmet eden değerli kardeşlerimize hizmet edilebilen en güzel yerlerden birindeyim. Spora hizmet eden bütün kardeşlerime hizmetkâr olmaya hazırım. İnşallah sporda yaptığımız başarıyı, yaşattığımız gurur ve mutluluğu inşallah idarecilik yönünde de yaşatırız? şeklinde konuştu. Selçuk Çebi´nin ardından konuşan Milli Güreşçimiz, Serbest Güreş A Milli Takım Kaptanı Taha Akgül güreşe başladığı 2004 yılından bu yana yaşadığı süreci anlattı. Akgül,  ?2012-2017 yılları arasında 5 Avrupa Şampiyonluğu, 2 Dünya Şampiyonluğu, 1 Olimpiyat Şampiyonluğu elde ettim.  Onun dışında Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, Dünya ve Üniversite Olimpiyatları Şampiyonluğu elde ettim. Yani kısacası yeryüzündeki bütün şampiyonlukları elde ettim diyebilirim. Keşke şunu da başarsaydım diyebileceğim bir şampiyonluk kalmadı. Şu anki hedefim tamamen bunların sayısını arttırabilmek.  6. Avrupa Şampiyonluğu için şu an antrenmanlarım devam ediyor.  Daha sonra dünya ve olimpiyat şampiyonaları gelecek. 27 yaşındayım inşallah 2. kez Olimpiyat Şampiyonu olmak istiyorum.  Aynı zamanda ben Milli Olimpiyat Kongresi Sporcu Komisyonu başkanıyım. O yüzden sporcularla alakalı problemleri gücümüzün yettiği kadarıyla çözmeye çalışıyoruz. O yüzden sporcu kardeşlerimizi temsil noktasında görevimiz var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Sporda güreş hayatıma devam ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de yine ülkeme, milletime hizmet etmeyi sizlerin de duasıyla devam edeceğim? dedi.

HABER MERKEZİ



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ