KÜ hızla büyüyor

KÜ hızla büyüyor

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ´NE BAĞLI OLARAK ORTADOĞU ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ´NE BAĞLI OLARAK ORTADOĞU ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULDU

KÜ hızla büyüyor

Kırıkkale Üniversitesi´nin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı´na "Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulması konusundaki teklifi Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildi. Merkezin kurulması onaylandı.

ÜNİVERSİTE İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Konuyla ilgili olarak KÜ´den yapılan açıklamaya göre Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Türkiye ile Ortadoğu ülkelerinin ve halklarının ortak yararlarının tespit edilmesi ve geliştirilmesine yardımcı olmak, bilimsel ve kültürel alanda işbirliği imkânlarını araştırmayı amaçlıyor. Yine bu ülkelerdeki üniversiteler ve ilgili kuruluşlar ile işbirliğini artıracak sosyal, ekonomik, siyasal, kültürel ve stratejik araştırmalar yapmak, yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkacak sonuçları öğrenciler, öğretim elemanları, iç ve dış politika uygulayıcıları, araştırmacılar, sanatçı ve diğer ilgililerle paylaşmak merkezin amaçları arasında bulunuyor.

ÜNİVERSİTENİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK

Belirtilen amaçların yanında Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ülkemizin bölgedeki ve dünyadaki konumuna yardımcı olacak şekilde yurt içinde ve yurt dışında özel ve kamu kuruluşlarıyla bölgesel işbirliğini geliştirmek amacıyla uygulamalı faaliyetlerde bulunmayı ve yine merkezin çalışmaları kapsamında Türkiye ve Ortadoğu´daki akademisyen, öğrenci, bürokrat, sanatçı, aydın ve diğer ilgililerin işbirliğinin sağlanması ve ortaya çıkan bilgi, analiz ve deneyimlerin paylaşılması hedefleniyor. Tüm bu gelişmelerin ise yüksek lisans ve doktora programlarındaki öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlaması ve Üniversitemizin uluslararası platformlarda da tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti