KPSS Takvimi öne çekildi, binlerce genç mağdur edildi

KPSS Takvimi öne çekildi, binlerce genç mağdur edildi

Haziran ayında mezun olacak adaylar göz önünde bulundurularak Haziran ayı olarak belirlenen KPSS Yerleştirme Takviminde yapılan değişiklik on binlerce memur adayını mağdur edecek. 2012/1 KPSS tercihleri 18-27 Haziran arasında, 2013/1 KPSS tercihleri 24 Ha

MEMUR KADROLARINA YÖNELİK 2 YILDA BİR YAPILAN KPSS SINAV TAKVİMİNDEKİ DEĞİŞİKLİK HAZİRAN’DA ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLACAK ON BİNLERCE MEMUR ADAYINI MAĞDUR EDECEK.

KPSS Takvimi öne çekildi, binlerce genç mağdur edildi

Haziran ayında mezun olacak adaylar göz önünde bulundurularak Haziran ayı olarak belirlenen KPSS Yerleştirme Takviminde yapılan değişiklik on binlerce memur adayını mağdur edecek. 2012/1 KPSS tercihleri 18-27 Haziran arasında, 2013/1 KPSS tercihleri 24 Haziran-3 Temmuz arasında, 2014/1 KPSS Tercihleri ise 23 Haziran-2 Temmuz arasında alınırken, 2015/1 KPSS tercihlerinde başvuruların 16-24 Nisan tarihleri arasında alınmasına bir anlam verilemedi.

ENGELLİLER DE MAĞDUR OLACAK

Bazı adaylar, beklentilerin aksine başvuruların erkene alınmış olmasından dolayı mezun olamayacaklarını ve bu yüzden de tercih imkânlarının ortadan kaldırıldığını belirttiler. Bu durumun aynı şekilde EKPSS tercihleri için de geçerli olması, EKPSS Yerleştirme ve kura işlemleri için de, 16-24 Nisan tarihleri belirlenmesi engellilerin de mağdurlar kervanına katılmasına yol açtı. Konuyu Ombudsmana taşıyacaklarını ifade eden bazı adaylar, Devlet Personel Başkanlığınca sorunun çözümlenmesini istiyorlar.

BİMER’DEN RET CEVABI GELMİŞTİ

İtirazlarını sosyal medyada dile getirmeye çalıştıklarını belirten bir mağdur, “Bu yıl hemşire olarak üniversiteden mezun olacağım. Önceki takvime göre mezuniyetimizin sınav tarihine yetişemeyeceğini, sınav takviminin biraz daha ileri bir tarihe alınıp alınamayacağını sormak için BİMER’e başvuru yaptım. Gelen cevapta, atamaların belli bir takvime göre yapıldığı, herhangi bir değişikliğe gidilmesinin mümkün olmadığı belirtilmişti. Oysa geçtiğimiz hafta çıkan kararnameyle mağduriyetimiz ikiye katlandı. Demek ki istenilince tarih değiştirilebiliyormuş. Ama bu değişiklik neden vatandaşın lehine değil de aleyhine oldu, anlam veremiyoruz. Bu yaz döneminde mezun olacak hiçbir memur adayı başvuru yapamayacak” dedi.

EN AZ 10 BİN HEMŞİRE

Kendisiyle aynı durumda en az 10 bin hemşirenin var olduğunu ifade eden mağdur, “Sağlık sektöründeki diğer arkadaşlarımızın ya da üniversitelerin diğer bölümlerinden mezun olacak arkadaşlarımızın sayısını varın siz hesap edin” diye konuştu. “#nisanatamasihaziranmezunlarinimagduredecek” hashtagiyle Twitter’dan seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Kırıkkaleli mağdur, elektronik imza kampanyası başlattıklarını ve 2 bin 500 imzaya ulaştıklarını, https://www.change.org/p/ösym-nisanda-değil-haziranda-atama-istiyoruz?recruiter=222821091&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&utm_term=mob-xs-no_src-custom_msg linkinden herkesin bu mağduriyetin giderilmesine yönelik destek olabileceklerini söyledi.

DİLEKÇEYLE DE İTİRAZ EDİLEBİLİR

Destek olmak isteyenlerin ayrıca Devlet Personel Dairesi Başkanlığına ve Çalışma Bakanlığına dilekçeyle de başvurabileceklerini belirten mağdur, taleplerinin imkânsız olmadığını kaydetti. “2011 senesinde benzeri bir mağduriyet oluşmuş, ortaya çıkan tepkiler neticesinde 30 Mayıs-8 Haziran 2011 tarihleri arasında alınacağı açıklanan başvurular, 20 Haziran 2011-1 Temmuz 2011 olarak değiştirilmişti. Aynı yöntemle mağduriyetin giderilmesi beklenirken, başvuruların daha da geri bir tarihe çekilmesine bir anlam veremedik” diye konuşan mağdur, devletimizin bizlere sahip çıkacağına inancımız sonsuz diye ekledi.



Hatun yılmaz
6.02.2015 14:44:56
Mezun olacak binlerce öğrenci haziran atamasını bekliyorken açıklanan atama takvimine göre mağdur olacak. Kimsenin emeği boşa gitmemeli, herkes çalışmasının karşılığını olması gereken zamanda almalı. Bu nedenle atama takvimi mezun olacakları da kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

serdar aslan
6.02.2015 14:57:17
Aynen haziranda mezun olucam tercih yapamiyorum magdurum olucam

elif gundes
6.02.2015 22:45:06
Okadar emegimiz zayi olacak!

Hatun yılmaz
8.02.2015 00:31:15
Sesimizi duyun duyurun binlerce öğrencinin hakkı ne olacak??? Bu haksızlığın önüne geçilmeli lütfen duyarlı olun

ABDULLAH
2.03.2015 11:09:01
Bizde tercih hakkı istiyoruz.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ