Koyun sürüsünü Özel İdare ekipleri kurtardı

Koyun sürüsünü Özel İdare ekipleri kurtardı

Kırıkkale`nin Kazmaca Köyü Çatma Yaylası`nda mahsur kalan yaklaşık bin koyunun imdadına İl Özel İdare ekipleri yetişti. Ekipler tarafından kapanan yol açıldı hayvanlar da özgürlüğüne kavuştu.

DAĞDA MAHSUR KALAN KOYUN SÜRÜSÜNÜN İMDADINA ÖZEL İDARE EKİBİ YETİŞTİ

KAR KALINLIĞI ÇOK YERDE 1,5 METRE
Ekipler, 1,5 metre kalınlıktaki kardan kapanan yayla yolunu yoğun çalışma sonunda açtı. Yol açma çalışması sırasında İl Özel İdare ekiplerinin araçları kara saplandı. Köylülerin yardımıyla ve kepçe ile araç tekrar kurtarıldı. Yaylaya ulaşan ekipleri ise köylüler alkışlarla karşıladı.
 
HAYVANLARIN SAHİPLERİ ÇARESİZ
Yolların kardan dolayı kapandığını ve köyden yem getirmediklerini açıklayan Çatma Yaylası sakinlerinden Ahmet Önder, yaklaşık 300 tane koyun olduğunu ve yem olmadığından dolayı sıkıntıya düştüğünü söyledi. Bazı hayvanlarının telef olduğunu açıklayan Önder, "Allah (cc) devletten razı olsun. Bir telefonla hemen geldiler. Tek geçim kaynağımız olan koyunlarımızı telef olmadan kurtardılar." dedi.
 
SON 10 YILDIR BÖYLE KAR GÖRÜLMEDİ
Köylerine son 10 yıldır bu şekilde bir kar yağmadığını açıklayan Kazmaca Köyü sakinlerinden Coşkun Köksal, "Köyümüz ve köyümüzün yaylasında bulunan vatandaşlarımız hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Bunların birçoğu küçükbaş hayvan besliyor. Küçükbaş hayvanlar nazik olur. En ufak bir şeyde hastalanır. Yaylada yem ve saman kalmamıştı. Kardan dolayı köyden getirmenin imkanı yoktu. Allah (cc) devletimizi daim etsin. Koştular ve geldiler. Bizi kurtardılar." diye konuştu.
 
YAYLA HALKI PERİŞAN OLDU
Yaylada kalan köylülerin kardan dolayı perişanlık çektiğini belirten Kazmaca Köyü Muhtarı Cahit Önder de "Durumu, Kırıkkale valimiz Hakan Yusuf Güner`e haber verdim. İl Özel İdare ekiplerini bize yönlendirdi. Yaylada bulunan 7 hanenin yol açma çalışmalarına başladılar. Bütün zorluklara rağmen yollar açıldı. Hayvanlar telef olmaktan kurtarıldı." şeklinde konuştu. Yayla yolundaki karın 1 ila 1.5 metre arasında değiştiğini açıklayan
 
GÜÇLÜKLE YOL AÇILDI HAYVANLAR KURTULDU
İl Özel İdare kepçe operatörü Ali Varol, bazı yolların süründen dolayı kar kalınlığının 2 metreyi bulduğunu söyledi. Yaylaların birbirine uzak mesafede olduğunu açıklayan Varol, "Köylülerin mağdur olmamaları için bütün tehlikeyi göze alarak yollarını açtık. Artık motorlarla yaylalara çıkılır duruma getirdik." dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ