KÖYLÜYE DÜVE DESTEĞİ

KÖYLÜYE DÜVE DESTEĞİ

Kırıkkale`de merkez ilçeye bağlı Kazmaca Köyü`nde köylülere gebe düve dağıtımı yapıldı. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, ?Kırsal Alanda Sosyal Destek? projesi kapsamında 40 aileye 160 gebe düvenin dağıtımını yaptı.

1 MİLYON LİRA TUTARINDA DESTEK
Kırıkkale?de merkez ilçeye bağlı Kazmaca Köyü`nde köylülere gebe düve dağıtımı yapıldı. Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, sosyal yardımlaşma vakfının görevinin sadece gıda, giyecek, kömür dağıtmak olmadığını söyledi. Bu büyük projeyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 1 milyon lira tutarında destek verilerek 40 aileye 160 gebe düve dağıtımının yapıldığını ifade eden Güner, köylülere hayvanlara iyi bakmalarını tavsiye etti.
 
YÖREDE SÜT SIĞIRCILIĞI GELİŞECEK
Bu büyük projeyle sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 1 milyon lira tutarında destek verilerek 40 aileye 160 gebe düve dağıtımının yapıldığını ifade eden Güner, köylülere hayvanlara iyi bakmalarını tavsiye etti. Düve yetiştiricileri ise bu tür yardımların yapılması ile hayvancılığın daha da hareketleneceğini söyledi. Yetiştiriciler Vali Hakan Yusuf Güner?e bu tür projeye önderlik ettiğinden dolayı teşekkür etti. Güner, süt sığırcılığının yörede geliştirilmesi için proje çalışmaları yapıldığını ve bu vesile ile dağıtılan gebe düvelerin de çiftçilere verildiğini kaydetti. Düvelere iyi bakılması gerektiğini vurgulayan Güner, ?Vakfımız insanlarımız için çalışıyor. Sadece yardıma muhtaç aileler değil, şehrin kalkınması için de çalışmalarını sürdürüyor? diye konuştu.
 
KOOPERATİFİN 45 ÜYESİ VAR
Kırıkkale Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız ise Kazmaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi?nin 2003 yılında kurulduğunu ve kooperatifin en son yapılan genel kurul itibarı ile 45 tane üyesi olduğunu kaydetti. Yıldız, ?Kooperatife Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 2010 yılında 160 başlık (40 Aile X 4 Aile / Baş) Süt Sığırcılığı Proje konusu Tarım İl Müdürlüğü uygun görülerek verilmiştir. S.S. Kazmaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2010 yılında Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında Bakanlığımıza proje uygulamak üzere teklifi yapılmış ve Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün 10 Haziran 2010/5 sayılı Fon Kurulu kararı ile 2010 yılı ek programına alınmıştır? şeklinde konuştu.
 
İL MÜDÜRLERİ HAZIR BULUNDU
Törene Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner başta olmak üzere, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı, Kırıkkale Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Kırıkkale İl Tarım Müdürü Süleyman Yıldız ve Kazmaca köy halkı katıldı.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ