Köylünün ayağına gidiyorlar

Köylünün ayağına gidiyorlar

BAŞKAN, KÖY KÖY GEZİYOR

Köylünün ayağına gidiyorlar

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanlığı, büyük bir uygulamaya imza atarak, hiçbir ücret talep etmeden köylünün ayağına giderek eğitim veriyorlar.

KÖY KÖY GEZİYOR

Kırıkkale çiftçisinin uygun standartları yakalaması, daha verimli ve tekniğine uygun yetiştiricilik yapması için çalışmalarına devam ettiklerini açıklayan Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Kırıkkale Ziraat Odası bünyesinde çalışan Ziraat Mühendisi Mustafa Ay,  çiftçileri bilgilendirmek için köy köy gezdiğini söyledi.

MEMNUN KALDILAR

Kırıkkale´nin bazı köylerinde hala babadan kalma yöntemlerle çiftçilik yapıldığını açıklayan Öztürk,  ?Artık çiftçilerimizi daha fazla bilgilendirmek, standartları yakalamak ve yeni teknolojik ürünlere yeni yetiştiricilik modellerine bakış açılarını ılımlı hale getirmek için çalışıyoruz. Bazı çiftçilerin tarlaya erken gübre attığını duyduk. Bunun üzerine Ziraat Mühendisi Mustafa Ay, köye giderek ücretsiz bilgilendirme yaptı. Çiftçilere gerekenleri anlattı. Çiftçilerimiz bundan çok memnun kaldı ve bizlere teşekkür ettiler? dedi.

ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ

Gübrelerin mahsul artışına olan etkisini çoğaltmak için gübre uygulama zamanı; bölgenin iklimine ve toprağın karakterine göre değiştiğini açıklayan Öztürk, ?Gübrelenecek bitkinin cinsine ve verilecek gübrenin çeşidine göre ayarlanması gerekir. Gübrelerin çok erken veya çok geç verilmesi halinde bitkiye faydası büyük ölçüde azalır. Gübre verme zamanı konusunda üzerinde durulması gereken en önemli konulardan birisi de tohumun çimlenmesi sırasında toprakta yeteri kadar bitkiye yarayışlı besin maddesi bulunmasını sağlamak ve gübreleme zamanını buna göre ayarlamaktır. Aksi halde toprağa verdiğimiz gübreden beklenen faydayı sağlayamayız. Çeşitli bölgelerde ekilecek çeşitli bitkiler için gübre verme zamanı konusunda herkesin uyacağı bir tek zaman vermek mümkün değildir? diye konuştu.

YENİ BİNASINDA 

Oda olarak çiftçilere köylerde yapılan hizmetlerin yanında Tepebaşı Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan 130 metrekare alanda hizmette vermeye devam ettiklerini açıklayan Başkan Öztürk, ?Burada toplam 6 personelimiz bulunuyor. Binamıza gelen çiftçilerimizi güler yüzlü personelimizle birlikte sıcak çayları bekliyor. İşi olan çiftçimize gereken desteği veriyoruz. Memnun bir şekilde binadan ayrılmasını sağlıyoruz. Bunun yanında Balışeyh, Bahşılı, Yahşihan ve Karakeçili´de de şubelerimiz bulunuyor. Burada da çiftçilerimize en iyi hizmetti vermek için çalışıyoruz? şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü