Köylülerimiz rahat etsin Bizler mutlu oluruz

Köylülerimiz rahat etsin  Bizler mutlu oluruz

Vali Ali Kolat, köy yollarının yapılması için bütçeyi iyi bir şekilde kullandıklarını ve bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini söyledi. Yolun medeniyet olduğunu belirten Kolat, köylülerin rahat edeceği bir yaşam alanı yapına kadar çalışacaklarını

KÖY CAMİNİ GEZDİ

Vali Ali Kolat, Bahşılı Küreboğazı köyünde yapımı devam eden köy yolarını inceledi. İncelemelere; Vali Ali Kolat’ın yanı sıra, Bahşılı Kaymakamı Harun Ersin Polat, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, yetkililer ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Hacılar Beldesi- Küreboğazı arasındaki asfaltlama çalışmaları devam eden yollarda incelemelerde bulunan Vali Kolat ve beraberindeki heyet, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Daha sonra Küreboğazı köyünü ziyaret eden Vali Kolat, burada köy camisinde Kur’an-ı Kerim okuyan kız öğrencilerle bir süre sohbet ederek onlara çeşitli hediyeler verdi. Son olarak Vali Kolat ve beraberindeki heyet, Küreboğazı Köyü Muhtarlığını ziyaret ederek köydeki çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

KÖY YOLLARI İNCELENDİ

Daha sonra Vali Kolat ve beraberindeki heyet; Keskin- Kevenli- Gülkonak köyleri arasındaki yapımı sona eren köy yollarında incelemelerde bulundu. Vatandaşlar köy yollarının yapılması ve ulaşımın daha kaliteli hale gelmesinden dolayı Vali Kolat’a teşekkür ettiler. Daha sonra Vali Kolat, Gülkonak köyü sakinlerinden buğday verimi hakkında bilgiler aldı. Ziyaretler sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Kolat: “ Asfalt çalışmalarımız gerek 1. kat gerekse 2. kat olarak devam etmektedir.19 kmcivarında 1. kat asfalt çalışması,39 kmcivarında 2. kat asfalt çalışması ve diğer çalışmalarla63 kmcivarında asfaltlama çalışması yapacağız. Biliyorsunuz yağışlar dolayısıyla gecikmemiz oldu ama sıkıntımız yok. Şuana kadar13 kmasfaltlama yaptık. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor.”

 

İÇME SUYUNDA SIKINTI VAR

“İl Özel İdaresi açısından içme suyu açısından biraz sıkıntımız var. Onun için de yeni ekipler oluşturarak arızaların yapılmasını sağlayarak vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesini sağlıyoruz.  Ama tabii ki özellikle köylerimizdeki vatandaşlarımıza şunu tavsiye ediyoruz. Mümkün oldukça bu yıl bağ-bahçe sulamasınlar. O Yüzden aşağı kesimlerdeki vatandaşlarımız içme suyunu, kullanma suyu olarak kullandığı zaman, yukarı kesimdeki vatandaşlarımız içme suyu açısından sıkıntı çekiyorlar. Bu yüzden Muhtarlıklarımız, ihtiyar heyetlerimiz bu konulara dikkat etmeliler. Yani bu yıl suyu biraz daha idareli kullanmamız gerekiyor.”

 

ARIZALAR GİDERİLİYOR

“Arızalar yönünden, kanalizasyon çalışmaları yönünden, köy içi çalışmalar yönünden, yolların bakımı yönünden çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

 

Köydes çalışmaları kapsamında paralarımız Kaymakamlıklara gelir, Kaymakamlıklar ihale eder.  Ortak alım ödeneğinde toplanan paralarla yol için gerekli asfalt,bitüm gibi malzemeleri alıp İl Özel İdaresinin ekipmanlarıyla da yol yapımını gerçekleştiriyoruz. Bu sayede50 kmyol yerine100 kmyol yapmış oluyoruz. Bu açıdan da Özel İdaremizin çalışmaları gayet iyi gidiyor.” dedi



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ