Köylerin gelişimini destekleyeceğiz

Köylerin gelişimini destekleyeceğiz

Vali Ali Kolat, köylerde önemli çalışmalar yaparak köylerde bulunan vatandaşların sorunlarıyla bizzat ilgileneceklerini söyledi. KÖYDES kapsamında birçok köye destek verdiklerini belirten Kolat, eğitim, yol, su, kanalizasyon gibi çalışmaların yapılması ve

KÖYLÜLERDEN BİLGİ ALDI
Vali Ali Kolat Balışeyh ve Delice İlçelerinin bazı köylerini ziyaret ederek bulundu.Balışeyh ilçesine bağlı Yenili, Beşbıçak, Aşağı Karakısık, Yukarı Karakısık köyleri ile Koçu Baba kasabası ziyaret edildi. Delice İlçesine bağlı Dağobası, Elmalı, Karalı ve Kargın ziyaret edilerek köyleri ziyaret edilerek bilgi alındı.Ziyarette Kolat ile birlikte Delice Kaymakamı ve Balışeyh Kaymakam Vekili Mehmet Parlak, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve diğer yetkililer bulundu. Balışeyh Yenili köyünde Balışeyh Kaymakam Vekili Mehmet Parlak ve köylüler tarafından karşılanan Sayın Valimiz Ali Kolat onlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi, köyle ilgili bilgiler aldı.

ASFALT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Kolat ve beraberindekiler daha sonra sırasıyla Balışeyh ilçesine bağlı Beşbıçak, Aşağıkarakısık, Yukarıkarakısık ile Koçubaba beldesini ziyaret ederek bilgi aldılar.Vali Kolat: “ Koçubaba’da yaptığı değerlendirmede: “ Bugün Balışeyh ilçemizin ve Delci ilçemize bağlı bazı köylerimize ziyaretlerde bulunuyoruz. Koçubaba’ya gelmeden önce Yenili, Beşbıçak, Aşağı Karakısık ve Yukarı Karakısık köylerini ziyaret ettik. Gördüğünüz gibi köy muhtarları ve halkımızla sohbet edeip onların sorunlarını dinledik. Bu köyler arasında 9,5 km yolun asfalt çalışmasını gerçekleştirilecek. İçme suları hakkında şikayet yok. Su sorunları halledilmiş durumda.Yukarı Karakısık- Koçubaba arasındaki yolun yeniden gözden geçirilip yapılması için İl Özel İdaresi çalışmalarını sürdürmektedir.” Dedi.

CAMİİ VE TÜRBELERE ZİYARET
Kolat, daha sonra Koçubaba Camii ve türbesini gezerek incelemelerde bulundu. Vali Kolat, daha sonra Delici ilçesine bağlı Dağobası, Elmalı, Karalı ve Kargın köylerini ziyaret ederek muhtardan bilgi aldı, köylülerle bir süre sohbet etti. Yol, su, eğitim ve tarımla ilgili bilgiler alarak bir değerlendirme yaptı. Kolat yaptığı açıklamada: “ Bugün 9 köyümüzde ziyaret ve incelemelerde bulunduk. Herkesi dinledik. Köylerimizin yol konusundaki istekleri konusunda bir sorun bulunmamakta. Yenili- Koçubaba yol ağının asfalt çalışmaları programa alınarak 2014 yılında tekrar yapılması sağlanılacak.”

SULARDA SIKINTI YOK
“İçme suyunda sorun yok. Eğitim ve tarımda iyi durumdayız. Gezdiğimiz köylerde tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu görüyoruz. Özellikle buğday, arpa ve bağcılık önemli gözüküyor. Çiftçilerimiz tarım destek ve teşviklerinden yararlandıklarını söylediler. Buralarda anız yakımının görülmemesi sevindirici bir durum. Nadasa bırakılan tarlalara alternatif ürünlerin ekilmesi yararlı olacaktır.” dedi.Kolat ve beraberindeki heyet daha sonra köyde bulunan vatandaşların sorunlarını dinledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ