Köylerimizdeki içme suyu Projelerine TANAP desteği

Köylerimizdeki içme suyu Projelerine TANAP desteği

TANAP Doğalgaz İletim AŞ, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat´taki 91 köyde koordine edeceği içme suyu projelerine 15,4 milyon lira hibe desteği sağlayacak. Köylerde içme suyu problemi kalmayacak.

HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

KOP´tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Azerbaycan´ın Şah Deniz-2 Sahası´ndan çıkarılan doğalgazı Türkiye´ye ve buradan da Avrupa´ya taşıyacak olan TANAP Doğalgaz İletim AŞ, hayata geçirdiği Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında, proje güzergahında bulunan Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat´ta il özel idarelerince yürütülecek içme suyu projelerine hibe desteği verecek.


İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ
TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde uygulanacak projelerin, kırsal kesimdeki vatandaşların daha sağlıklı ve sürekli içme suyuna kavuşmalarını sağlayacağını ifade eden Bostancı, böylece bölge halkının yaşam standartlarının yükseltilmesine katkıda bulunulacağını bildirdi.

İLLERE DESTEK AMAÇLI
Bostancı açıklamasında şu ifadelere yer verdi "TANAP doğalgaz boru hattı, bölgemizin görev sahasında bulunan
Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat sınırları içinden geçiyor. Bu illerimizde TANAP proje güzergahında bulunan köylerdeki vatandaşlarımızın içme suyu sorununun çözümüne yönelik hazırlanan projeleri, il özel idarelerimiz aracılığıyla hayata geçireceğiz. Sağlanan bu önemli destek için TANAP´a bölgemiz ve vatandaşlarımız adına müteşekkir olduğumuzu ifade ediyorum. İlerleyen zamanlarda TANAP ile daha farklı projelerde de iş birliği yapmayı temenni ediyoruz."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ