Köylerde Domuz Fobisi

Köylerde Domuz Fobisi

Havaların soğumasıyla birlikte sayıları artan domuzlar köylere kadar inmeye başladı. Delice'nin Arbişli köylüleri domuz nöbetine başladı

KÖYLERE KADAR GELİYORLAR
Havaların soğumasıyla birlikte köylülerin domuz korkusu da artmaya başladı. Kırlarda yiyecek bulamayan domuz sürüleri köylere kadar inmeye başladı. Bu arada köylülerde domuzlarla mücadele için domuz nöbeti başlattı. Delice’nin Arbişli köylüleri bağ ve bahçelerine zarar veren domuzlardan kurtulmak için zaman zaman domuz avına çıkıyor. Köy arazisinin büyük bölümünün dağlık ve ormanlıkla kaplı olması nedeniyle domuzların sürüler halinde gezerek ekili alanlara zarar verdiğini bildiren köylüler çok zaman çaresiz kaldıklarını belirtiyorlar. Geçtiğimiz günlerde domuz avına çıkan köylüler domuz sayısının düşündüklerinden daha çok olduğunu söylediler.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORLAR
Domuzların bağ, bahçe ve tarlalarına zarar verdiğini bildiren köylüler yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyorlar. Köylüler özellikle ekili alanların domuzlar tarafından adeta talan edildiğini belirterek buğday ekili tarlalarının domuzlar tarafından kullanılamaz hale getirildiğini bildiren köylüler bu konuda kendilerine yardım edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Köylüler domuzlarla sadece vurarak mücadele edilebildiğini yoksa başka türlü önlerine geçilemediğini söylüyorlar.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama