Köylerde Uygulamalı Budama Eğitimi Verildi

Köylerde Uygulamalı Budama Eğitimi Verildi

TEKNİK VE GÜVENLİ TARIM...

Köylerde Uygulamalı Budama Eğitimi Verildi

Balışeyh İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personellerinden Ali Rıza Kalkan ve Ziraat Mühendisi Mesut Çiftçi tarafından Beyobası Köyünde Hamza Özdemir´in meyve bahçesinde, fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile dikim budaması hakkında uygulamalı olarak teknik bilgi verildi.

TEKNİK VE GÜVENLİ TARIM

İzzettin Köyünde ise İlçe Müdürlüğü Teknik Personelleri ve İzzettin Köyü muhtarı Haydar Halat´ın katılımıyla İzzettin Köyü toplantı binasında Çiftçi Eğitim Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Ziraat Mühendisi Nevin Yumruk ve Ziraat Mühendisi Mesut Çiftçi tarafından Tarla Faresi Mücadelesi, Çevre Amaçlı Tarımsal Arazileri Koruma Programı (ÇATAK), Organik Tarım, Güvenli Tarım Aracı Kullanımı, Toprak Numunesi Alımı, Gübreleme ve Genel Tarımsal, Hayvansal Üretim konularında çiftçiler bilgilendirildi.

SORUNLARINI ANLATTILAR

Düzenlenen çiftçi eğitim toplantısına katılan çiftçilerimizin sorularının cevaplandırılmasıyla devam eden eğitim toplantısına çiftçilerimiz büyük ilgi göstermişlerdir. Eğitim toplantısında Özellikle Tarla Faresi Mücadelesinde Kimyasal Mücadelenin Kültürel, Mekanik ve Biyolojik Mücadeleden sonra en son tercih edilen mücadele şekli olduğundan ve bilinçsiz bir şekilde yapılan Kimyasal Mücadelenin ekolojik dengeyi menfi bir biçimde etkileyeceğinden önemle bahsedildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü