Köyler geliştikçe üretim artıyor

Köyler geliştikçe üretim artıyor

Vali Ali Kolat, imkanlar kapsamında köy yolarının yeniden yapılacağını ve var olan yoların düzenleneceğini söyledi. Köylerde; yol, su, kanalizasyon gibi sorunların artık geride kaldığını belirten Kolat, KÖYDES projesi kapsamında köylerin desteklendiğini

Köyler geliştikçe üretim artıyor Vali Ali Kolat, imkanlar kapsamında köy yolarının yeniden yapılacağını ve var olan yoların düzenleneceğini söyledi. Köylerde; yol, su, kanalizasyon gibi sorunların artık geride kaldığını belirten Kolat, KÖYDES projesi kapsamında köylerin desteklendiğini bildirdi.

YOL MEDENİYETTİR Vali Ali Kolat, Balışeyh ilçesinde yapımı devam eden kamu ve özel yatırımları incelemek üzere ilçeye gitti. Ziyaretlerde; Valimiz Alİ Kolat’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın ve diğer yetkililer bulundu.Kolat, Işıklar- Uzunlar köyleri arasındaki yapımı tamamlanan 11 km’lik yol sahasında da incelemelerde bulundu. Balışeyh ziyaretinde Vali Kolat ve yetkilileri, İlçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve yetkililer karşıladı. İlk olarak Vali Kolat ve beraberindeki heyet Işıklar köyünde bulunan Alabalık Tesislerini ziyaret etti ve burada bulunan köy halkıyla sohbet edip onların sorunlarını dinledi.

İÇME SUYU TESİSİNİ GEZDİ Daha sonra Vali Kolat, Işıklar köyünde bulunan Şifa İçme Suyu Üretim ve Dolum tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Kolat, üretim hakkında bilgiler aldı. Ayrıca Işıklar- Uzunlar köyleri arasındaki yapımı tamamlanan 11 km’lik yol sahasında da incelemelerde bulundu. Işıklar köyü vatandaşları ve İl Özel İdaresinin birlikte yaptırmış olduğu, 102 metre derinlikten sondaj yapılarak çıkarılan içme suyunun açılışını yaptı. Vali Kolat, bu suyun köye hayırlı olmasını diledi. Daha sonra Kargın - Karalı Köyleri arasındaki yapımı tamamlanan 5 km’lik köy yolunda da incelemelerde bulunan Vali Kolat, köy halkıyla bir süre sohbet etti.

KÖYLERİMİZ GELİŞECEK Vali Kolat, incelemeler sonrası yaptığı kısa değerlendirmede: “ Bugün Balışeyh ilçemizde bulunan Işıklar, Kargın ve Karalı köylerimizi ziyaret ettik. Köylerdeki vatandaşlarımızla sohbet edip onların sorunlarını dinledik. Işıklar köyümüzdeki vatandaşlarımızın, İl Özel İdaremizin destekleriyle 102 metre derinlikten çıkarmış olduğu sondaj suyumuzun açılışını yaptık. İlimizdeki içme suyu anlamında ihtiyacın büyük bir kısmını karşılayan Şifa İçme Suyu tesislerimizi gezdik, inceledik ve bilgiler aldık. Son olarak da Kargın ve Karalı köylerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla sohbet ettik. Ayrıca Kargın- Karalı köyleri arasında bulunan yapımı tamamlanan 5 km’lik yolu inceledik. Devlet olarak biz her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Onların sorun ve sıkıntıları bizim sorunlarımızdır. Sorunlarını çözmek için de elimizden gelen çabayı her zaman gösteriyoruz.” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ