KÖYDES kaynağı kullanılacak

KÖYDES kaynağı kullanılacak

Vali Ali Kolat Aşağı Mahmutlar da mahalleler ile Dağevi Köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Kolat, köylerin gelişmesi için KÖYDES kaynağının sonuna kadar kullanılacağını söyledi.

TALEPLERİNİ İLETTİLER

Aşağı Mahmutlar gelişinde mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Vali Kolat, onlarla bir süre sohbet etti, taleplerini dinledi. Vatandaşlar taleplerinde; yaptıkları sera çalışmalarına destek isteyerek, Aşağı Mahmutlara haftalık bir Pazar kurulmasını istediler. Mahalleler arasında geçen kanalın ıslah edilmesi ve temizlenmesi talebinde bulunarak, içme sularının da tahlil edilmesini istediler. Ayrıca belediyeye ait 3 katlı binanın da KÜ tarafından değerlendirilmesini talep ettiler.

 

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Vali Ali Kolat, burada yaptığı konuşmada; “ Mahallenizi ziyaret etmekten memnunum. Sizleri dinledim. Bazı talepleriniz belediye ile ilgili. Bunları kendilerine ileteceğim. DSİ’nin kanalı temizlemesi ve ıslahı için ilgililerle görüşülecek, suyun tahlilinin yaptırılması da sağlanacaktır.” dedi. Kolat daha sonra Aşağı Mahmutlar İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, okul müdüründen bilgi aldı. Sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Verilen bilgide okulun 6 derslikten oluştuğu, toplam 260 öğrencisi bulunduğu, öğretmen eksikliğinin olmadığı belirtildi.

 

ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAM

Kolat Aşağı Mahmutlar’dan sonra Dağevi köyünü ziyaret ederek Muhtar Bilal Şahiner’den bilgi aldı. Verilen bilgide köyün yol, su ve ulaşım sorunu olmadığı, köyün 25 haneden oluştuğu ifade edildi.

Kolat da yaptığı açıklamada; “Aşağı Mahmutlar – Dağevi köyü 8 km yolun ikinci kat asfalt çalışmaları tamamlanmış. Güzel bir yol olmuş. Kanalizasyon inşaatı ihale edilmiş. Sanırım ay içerisinde yapım çalışmalarına başlanılacak. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” edi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ